"gala Gölü Ekosistemine Bir Bakış" Paneli

EDİRNE - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, "Gala Gölü'ndeki uygulama alanlarına, uygulama faaliyetlerine bir an önce gireceğiz" dedi.

Erdoğan, Trakya Üniversitesi,Edirne Valiliği ve bakanlıkça Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, tarihi bir kent olan Edirne'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Gala Gölü'nün 36. Milli Park olarak ilan edildiğini hatırlatan Erdoğan, "Ayrıca buradan bir müjdeyi vermek istiyorum. Gala Gölü'nün uzun devreli gelişme planı yapıldı. Şu anda bakanlığımız tarafından bu planın imzalandığını duyurmak istiyorum. Gala Gölü'ndeki uygulama alanlarına, uygulama faaliyetlerine bir an önce gireceğiz. Hem valiliğimizin hem de üniversitemizin kıymetli görüşlerine bu konuda ihtiyacımız var" diye konuştu.

Edirne Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç da dünyanın ve doğanın dengesinin korunması için Türkiye'nin, uluslararası birçok anlaşmanın tarafı olduğunu söyledi.

Doğal hayatın korunması, nesli tükenmekte olan canlılar için imzalanan sözleşmeler ve benzeri konulardaki anlaşmalarda Türkiye'nin taraf olduğunu ifade eden Tanç, "Bu anlaşmalar uluslararası düzeyde olduğu gibi ülkemizde de tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yükümlülükler yüklemektedir. Ancak bu korumayı yapabilmek, öncelikle neyi koruyabileceğimizden geçer. Ekosistemde biyolojik çeşitlilik olarak nelerin var olduğunu bilmek değerli bilim adamları ve hocalarımızın önderliğinde olmak zorundadır" diye konuştu.

Kaynak: AA