"eğitimde İyi Örnekler" Çalıştayı

KARS - Kars'ta "Eğitimde İyi Örnekler" Çalıştayı yapıldı.

Atatürk Kız Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Vali Eyüp Tepe, Kars'ta bu çalışmayı ilk kez organize ettiklerini ifade etti.

Türkiye'nin dört bir tarafında bu tip etkinlikler düzenlendiğini, Kars'ın eğitimini yükseltmeyle alakalı çalışmalara son derece ihtiyacı olduğunu belirten Tepe, "Türkiye genelinde eğitim kalitesi anlamında bulunduğumuz seviyeden memnun olmadığımızı ifade ediyoruz. İnşallah burada öğretmen arkadaşlarımızla beraber Kars'ı hak ettiği yere getirme konusunda her türlü çabanın, gayretin içinde olacağız" diye konuştu.

Eğitim Reformu Girişimi Koordinatörü Batuhan Aydagül de öğretmenlerin ve sahadaki kişilerin, olumsuzluklara rağmen başarılı uygulamalar yaptıklarını söyledi.

Etkili sınıf uygulaması yapan öğretmenleri bir araya getirdiklerini vurgulayan Aydagül, "Konferansları hiçbir zaman öğretmenlerle sınırlamadık. Sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve her türlü eğitimin içinde olan paydaşların yaptığı değerli katkılarını da aldık" dedi.

Çalıştay sayesinde öğretmenlerin birbirleriyle irtibat halinde kaldığını ve uygulamalarını paylaştığını anlatan Ayadagül, "Bu sayede güzel bir öğretmenler topluluğu oluşuyor. Bugün Türkiye'de 15 bin öğretmen, meslektaşlarıyla beraber sınıflarında daha fazla inisiyatif alabiliyor. Kendilerini ödüllendirilmiş hissederek çalışmalarına devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA