Büyükşehir'de Kabul Günü

KAYSERİ - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki bazı dernek ve oda başkanları ile sivil toplum örgütü temsilcilerini makamında kabul etti.

Büyükşehir Belediyesi'ne günün ilk ziyareti Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği tarafından yapıldı. Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Özhaseki'yi ziyaret eden Dernek Başkanı Abdülmecit Avşar, Doğu Türkistan davasının en önemli ismi olan İsa Yusuf Alptekin'in isminin Türkiye'de ilk kez Kayseri'de bir parka verilmesinin önemine dikkati çekti. Özhaseki'nin her zaman Doğu Türkistan davasına destek verdiğini belirten Avşar, Özhaseki'ye şükran plaketi verdi. Özhaseki de Doğu Türkistan'a destek konusunda kendilerini sorumlu hissettiklerini belirterek, "Biz inandığımız için yapıyoruz. İçimizden geldiği için yapıyoruz. Allah'ın rızasından başka da bir beklentimiz yok" dedi.

Günün ikinci ziyaretini AKUT Kayseri İl Temsilcileri Zafer Gürevin ve Mehmet Eskitaş yaptı. AKUT'un Kayseri'deki yapılanması hakkında bilgi veren Mehmet Eskitaş, 2007 yılından beri Kayseri'de AKUT olarak faaliyet gösterdiklerini, 2005 yılından beri de su altı arama kurtarma ekibinin mevcut olduğunu söyledi.

Eskitaş şöyle devam etti: "Arama kurtarma ekibimiz 17 kişiden oluşuyor. Su altı arama kurtarma ekibi ise 5 kişi. Yıllık 13-14 boğulmaya müdahale ediyoruz. 2013'te 7'nci boğulma vakasını Develi'de çıkardık. Yamula Barajı çalışmalarında baraj altında kalan köyleri fotoğrafladık. Bu fotoğraflarla bir sergi açmaya düşünüyoruz."

Özhaseki, AKUT'un ardından Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akif Başol'u kabul etti. Başol, ziyarette veteriner hekimliğin geldiği noktaya ilişkin Özhaseki'ye bilgilendirmelerde bulundu.

Son olarak da Erciyes Sanatkarları Derneği'nin yönetim kurulu üyeleri Özhaseki'yi ziyaret etti. Başkan Hasan Gürpınar, dernekleri hakkında bilgi verirken Özhaseki de kale içi projesinin bir an önce bitmesini beklediğini belirterek proje bitince bir sokağın sanatçılar sokağı olacağını dile getirdi. Dernek Başkanı Gürpınar da ilk ziyaretlerini Başkan Özhaseki'ye yaptıklarını vurgulayarak, "Bu şehirde gerçekten bir şeyler yapmak istiyoruz. Belediyemiz yanımızda olmazsa adım atamayız" dedi.

Özhaseki, bugün ayrıca Nakliyeciler Sitesi yönetim kurulu üyelerini kabul ederek bir süre görüştü.

Kaynak: AA