“Aydın’a Güreş Kulübü Lazım”

Aydın İl Güreş Temcilcisi Mahmut Yörük, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’ı makamında ziyaret etti.

“Aydın’a Güreş Kulübü Lazım”
Ziyarette, son olarak Yıldızlar’da şampiyon olan Serkan Akkoyun’un başarısı konuşulurken, Aydın’daki güreşçileri dışarıya vermemek için güreş kulübü kurulması gerektiği vurgulandı.
Aydın sporunun alt yapısı olarak görülen Sporcu Eğitim Merkezi’nin 1997 yılında faaliyete geçtiğini ifade eden Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, “Dönemin Genel Müdürü Tevfik Sarpkaya, Mahmut Yörük’ün İl Müdürü olduğu dönemde Sporcu Eğitim Merkezi’ni açtı. Sayın İl Müdürümüzün siyasi çabaları sonuç verdi. Bende o dönemde şube müdürüydüm. O dönem Sporcu Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nü de yürütüyordum. O günden bu yana güreşte Ahmet Taçyıldız, Şaban Karataş, Emre Uyan, Mustafa Sağlam ve son olarak Serkan Akkoyun gibi önemli isimler yetiştirdik.”dedi.

Sporcu Eğitim Merkezleri’ndeki çocukları kendi evlatları gibi gördüklerini vurgulayan Akın, “Gerek eğitim, gerekse sportif anlamda her türlü imkanı çocuklarımız için zorlamaya çalıştık. Aydın’daki sistem oturmuş durumda. İlk başladığımızda 9 öğrencimiz vardı, şu anda ise 22 öğrencimiz eğitim görüyor ve spor yapıyor” diye konuştu.

Sporcuların antrenörleri Nuri Tunç’un altyapı açısından yetenekli olduğunu kaydeden Akın, “Hocamız alt yapım konusunda uzmanlaşmış durumda. Diyetisyen, rehberlik uzmanları eşliğinde sporcularımız eğitim görüyor. Sporcuların ne yiyeceği bile özel olarak belirleniyor. Elde edilen başarılar kısa süreli başarılar değil. Uzun yılların emeğini alıyoruz.”ifadelerini kullandı.

Sporcuların önünü açmak için Sporcu Eğitim Merkezleri’ndeki güreşçileri Ankara ve İstanbul’daki kulüplere gönderdiklerini belirten Akın, “Gönül ister ki sporcular ilk olarak Aydın kulüplerine hizmet olsun. Ancak, Aydın’da kulüp kurulmuyor. Kurulsa bile kalıcı gelir olmadığı için yürümüyor. Bu çocukları dışarıya vermemek için Aydın’a Güreş Kulübü lazım.”şeklinde konuştu.

Aydın Güreş İl Temsilcisi Mahmut Yörük ise, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’a verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Yörük, Yıldızlar’da Avrupa Şampiyonu olan Serkan Akkoyun’un, Slovenya’da Gençler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA