Abt Kalkan’da “heccav”ı Sahneledi

Yaz aylarında turnelere devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), bu sezon oynadığı “Heccav Yahut Şair Eşref’in Esrarengiz Macerası” adlı oyunu Kaş ilçesinin Kalkan beldesine taşıdı.

Abt Kalkan’da “heccav”ı Sahneledi
Kalkan İlköğretim Okulu amfitiyatrosunda sahnelenen oyuna Kalkanlılar büyük ilgi gösterdi. Kalkan Belediyesi’nin desteğiyle ücretsiz olarak sahnelenen oyun ayakta alkışlandı. Oyunu Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, tiyatro ve sinema sanatçısı Ahmet Gülhan da izledi.

Oyun sonunda ABT’li oyuncuları tebrik eden Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Antalya’nın bir kültür sanat kenti olması yönünde önemli adımlar atan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a teşekkür etti. Fırsat buldukça Kalkan’da oyun sahnelediklerini belirten ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan ise Kalkanlıların tiyatroya olan ilgisinden çok mutlu olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Semih Çelenk’in yazıp yönettiği “Heccav Yahut Şair Eşref’in Esrarengiz Macerası” adlı oyun, hiciv şiirleri ustası Şair Eşref’in yaşamından esinlenerek yazılmış. Oyun, istibdat döneminde yazdığı eleştiri dozu yüksek şiirleri nedeniyle sürekli olarak sürgüne gönderilen, hapse atılan Şair Eşref’in başına gelen tirajikomik olayları esprili bir dille anlatıyor. Oyun, bugünün gündemine uygun olarak sürekli güncelleniyor.
Kaynak: İHA