Yaz Kur'an Kursları

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklar, Bartın'da ders başı yaptı.

Bartın Merkez Şadırvan Camisi'nde görevli müezzin Feridun Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Ağustos'a kadar devam edecek kursların başladığını söyledi.

Çocukların, Kur'an-ı Kerim'i okuma ve anlamanın yanı sıra temel dini bilgileri, insani ve ahlaki değerleri, ayrıca Hz. Peygamber'in hayatını da öğreneceğini ifade eden Gök, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın dini eğitim almaları anne baba olarak bizim sorumluluğumuzdur. Ailelerimizin çocuklarını en azından bu 9 haftalık süreçte camilerimize göndererek dini eğitim almalarını istiyoruz. Din görevlileri olarak, çocuklarımızı azami gayretle eğitmeye çalışacağız. Onlar sabah erken kalkarak zamanlarından, uykularından feragat ediyorlar, biz de onların gösterdiği bu feragatı anlıyoruz ve biliyoruz. Bunun bilinciyle elimizden geldiğince 3 din görevlimizle onlara ahlakı, dini ve Kur'an-ı Kerim'i öğretmenin gayreti içinde olacağız."

-İbadetlerin temeli Kur'an kurslarında atılıyor

İnsanların, hayatları boyunca yapacakları ibadetlerin temelinin çocuk yaşlarda Kur'an kurslarında atıldığını, Kur'an-ı Kerim, dua ve sureler başta olmak üzere birçok dini bilginin ilerleyen yaşlarda öğrenilmesinin zorlaştığına dikkati çeken Gök, şöyle devam etti:

"Bir Müslüman, çocukluğunda camiye veya Kur'an kursuna gittiği bilgiyle kalıyor. Hayatı boyunca o bilgiyle devam ediyor. Bunun bilincinde olarak bir Müslüman'ın bilmesi zorunlu olan İslam'ın şartını, iman esaslarını, peygamber, Allah sevgisini, toplumda nasıl oturulup nasıl kalkılacağını, insanlarla nasıl diyalog kurulması gerektiğini öğreteceğiz. Tabii önceliğimiz, Allah ve peygamber sevgisi olacaktır çünkü atalarımız, "Kork, Allah'tan korkmayandan" demektedir. Eğer bir insanın kalbinde Allah korkusu, sevgisi yoksa, o kimseden her şey beklenir ama Allah korkusu varsa o kimseden kötü bir şey beklenemez."

Orta Cami'deki kursun ilk dersinde 6-14 yaş grubundaki 26 çocuk, camide adap kuralları, anne, babaya sevgi ve saygı gibi konularda bilgi aldı.

Kaynak: AA