Yayla Şenlikleri

GÜMÜŞHANE - Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, geçmişte yayla göçüyle sınırlı olan yayla şenliklerinin, son yıllarda gelişen yayla turizmiyle birlikte farklı yerlerden gelen insanların buluşma ve eğlence mekanı olduğunu bildirdi.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, yıl içinde 27 yayla şenliğini düzenleneceğini, binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak yaylaların şenliklere hazırlandığını belirtti.

Ramazan'ın, Temmuz ayına denk gelmesi nedeniyle şenliklerin Haziran ve Ağustos'ta yapılacağını ifade eden yalçın, şunları kaydeti:

"Yayla turizminin gelişmesine paralel olarak valiliğimizce bir takvime bağlanan şenliklere son yıllarda yabancı ziyaretçilerin de ilgisinin arttığını gözlemliyoruz. Yaz sezonunda Arap ülkelerinden Trabzon'a uçak seferlerinin başlaması sonrasında yaylalarımızda Arap turistleri de göreceğimizi düşünüyorum. Geçmişte yayla göçüyle sınırlı olan şenlikler, son yıllarda gelişen yayla turizmiyle birlikte farklı yerlerden gelen insanların buluşma ve eğlence mekanı olmaya başladı.

Şenlikler bölgemizin doğal mekanlarının ve tarihi mirasının tanıtılmasına sağladığı katkının yanında kültürümüzü, görenek ve geleneklerimizi gelecek kuşaklara aktarılması işlevini de görmektedir. Ayrıca şenliklerin belli oranlarda bölgeye sağladığı ekonomik katkı da çok önemlidir. Çünkü hizmetler sektöründe en büyük payın kültür ve doğa turizminde olduğunu biliyoruz."

Kaynak: AA