Yağışlı Havalar Arıcıları Sevindirdi

Muş’un Korkut ilçesinde arıcılık yapanlar, bu yıl ilkbahar mevsiminin yağışlı geçmesi sonucu çiçek ve tabiatın arıcılık açısından çok faydalı olduğunu dile getirdiler.

Yağışlı Havalar Arıcıları Sevindirdi
Son yıllarda küresel ısınmayla birlikte iklimlerin değiştiğini dile getiren arı yetiştiricileri, bu yıl mevsimlerin normale döndüğünü, Muş ilinin coğrafi yapısı ve iklim şartları göz önüne alındığında arıcılık için iyi bir gelişme olacağını vurguladı. İlkbahar mevsiminde yağan yağışların tabiatı olumlu yönde etkilediğini dile getiren arı yetiştiricileri, kovan başına 1 ile 1,5 teneke bal alabileceklerini söylediler. Pınarbaşı köyü civarında arıcılık yapan Mirzeydin Pekbay, “Son yıllarda yaşanan küresel ısınmayla birlikte ilimizin iklim şartlarında çok farklı değişiklikler meydana geldi. 25 yıldan bu yana arıcılık yaptığım için, bölgemizin iklim şartlarını çok iyi biliyorum. Son yıllarda bu iklim şartları değişti ama bu yıl iklim tekrar eskisi gibi olmaya başladı.

Değişen iklim şartları veya bu yıl normal şartlarda seyir eden hava durumu ve yağışlar, bölgemizde tabiatın güzelliklerini göz önüne serdi. Bizler arı yetiştiricileri olarak çiçeklerin ve tabiatın durumuna göre kovanlarımızın bulunacağı bölgeleri seçeriz” dedi.

Yaz mevsiminde Hakkari’ye gittiklerini dile getiren Pekbay, “Özellikle yaz mevsiminde farklı illere giderek arılarımız için faydalı, kendimiz için verimin en iyi olacağı yerleri seçeriz. Bu yıl burada kalarak arılarımızdan en iyi şekilde faydalanacağımıza inanıyoruz. Kış mevsiminde Ege bölgesine giderek işlerimize devam ediyoruz. Yaz mevsiminde Hakkari ve çevresi illere giderek oralardan faydalanıyoruz. Bu yıl ilimizin tabiatı ve çiçekleri bizi burada tuttu. İleriki zamanlarda çiçek ve tabiat durumuna bakarak gidip gitmemeye karar vereceğiz” dedi.

Kaynak: İHA