Stso'dan Organ Bağışına Destek

SAMSUN - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Murzioğlu, organ bağışı ve organ nakli konusunda her türlü faaliyete destek vereceklerini söyledi.

Sağlık İl Müdürü Yusuf Köksal ile Organ Nakli Koordinatörü Mehmet Kazak, STSO Başkanı Murzioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Köksal, organ bağışı ve organ naklinin önemini vurguladı.

Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıkların en önemli sağlık sorunlarının başında yer aldığını belirten Köksal, şunları kaydetti:

"Türkiye'de, organ ve doku nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar, uygun organ bulunamaması nedeniyle hayatlarını kısa süre içinde kaybetmektedirler. Türkiye'de yaklaşık 40 bin kronik böbrek yetmezliği hastası, haftanın üç günü diyaliz cihazına bağlı olarak 'böbrek nakli olabilmek umuduyla' yaşamını sürdürmeye çalışmakta ancak bu hastaların yılda sadece yüzde 9'u bu olanağa kavuşabilmektedir. Herkesin, kendisinin veya bir yakınının bir gün organa ihtiyacı olabileceği ihtimalini göz ardı etmeden organ bağışı konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Organlarımızın bizimle beraber çürümesine izin vermeden ihtiyacı olanlarda hayat bulmasını sağlamak organ bağışı sayılarımızın artmasıyla ancak mümkün olabilecektir."

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise bu sağlık sorununun çözümünde toplumsal bilinçle hareket edilmesi gerektiğini belirterek, "Sivil toplum kuruluşlarının desteğinin öneminin farkındayız ve toplumsal bilinç oluşturabilmek için organ bağışı ve organ nakli konularında yapılacak her türlü faaliyette destek vereceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA