Sarıçiçek’te Yayla Şöleni

Sarıçiçek yaylasının temiz havası eşsiz manzarası içinde yapılan yayla şöleninde vatandaşlar yaylaya akın ettiler.

Sarıçiçek’te Yayla Şöleni
Yöresel sanatçılar eşliğinde horon ve halaylar çeken vatandaşlar gönüllerince eğlenerek pikniklerini yaptı.

Sarıçiçek yayla şenliklerinde kısa bir konuşma yapan Sarıçiçek Yayla Ağası Veysel Şahin, “Hepiniz Bu özel günümüzde, bu mutlu günümüzde bizleri onura ettiğiniz için hepinize sonsuz şükranlarımı iletiyor iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

İstanbul Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise, “Sarıçiçek yaylamız Koyulhisar’ımızın çok güzel yaylalarından bir tanesi burada hemşerilerimizle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Biz Kâğıthane’de Koyulhisar’ımızın bütün köyleriyle komşularla birlikteyiz. Komşularımızla İstanbul Kâğıthane’de birlikte olmaktan çok mutluyuz. Koyulhisarlı hemşerilerimizin yanlarında bulunmaktan ve onlarla birlikte şenlik ve piknik ortamını paylaşmaktan, bu güzel ortamı paylaşmaktan çok mutlu olduk. Ben özellikle Boyalı köyü dernek başkanımızı, Yayla ağamızı tebrik ediyorum. Çok emek vermişler sizler burada yöremizin basını olarak katılıp emek verdiniz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Koyulhisarlı hayırsever İş Adamı Muammer Demirci ise, “İslam coğrafyasının geçirmiş olduğu bu tehlikeli dönemde daha çok birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve huzura ihtiyacımız var. Böyle bir dönemde düzenlenmiş olan bu şölen birliğimiz beraberliğimizin, kardeşliğimizin, huzurumuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün mübarek Berat kandili bu güzel günün böyle güzel bir aya denk gelmesi de ayrı bir güzellik kattı. Ben bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimizin ve islam aleminin Berat kandili kutlar bu şenlikte emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren ise, “Bu yıl 19.cusu düzenlenen Sarıçiçek yayla şenliklerine aralıksız her yıl katılıyorum bu gün burada her yılkinden daha farklı daha canlı bir kalabalık bir ortamla karşılaştım. Herkes bir ağacın altında pikniğini yapıyor. Örf ve adetlerimizi yaşatıyor. Bu durum beni çok gururlandırdı. Çokta memnun oldum. Burada görüyorum ki Sarıçiçek yaylamız, Eğriçimen yaylamızla yarışır olmuş. Bu organizasyonda emeği geçen başta yayla ağamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin ve İslam âleminin Berat kandilini cani gönülden kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA