Müsiad, Tekirdağ Şubesi Çorlu'da Açıldı

TEKİRDAĞ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Mayıs ayının sonundan itibaren Taksim'de yaşanan Gezi Parkı olaylarıyla ülkedeki siyasi ve ekonomik istikrarın hedef alındığını belirtti.

Şentop, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin,Tekirdağ Şubesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Gezi Parkı olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu olayların başlangıçta çevre ile ilgili bir düzenlemeye itirazlar şeklinde başlayan bir süreç olduğunu aktaran Şentop, ancak zaman geçtikçe bunun boyutlarının, iç ve dış ayaklarının ortaya çıktığını kaydetti.

Türkiye'de, 2002'de yüzde 63 oranında olan faizlerin en son Mayıs ayı içerisinde yüzde 4.61'e kadar indiğini anımsatan Şentop, "Eğer, bu süreç devam etmiş olsaydı bir kaç ay içinde faiz oranının yüzde 3'ün altına indirilmesi hedefleniyordu. Fakat, cereyan eden hadiseler üzerine yine yüzde 6'nın üzerine çıktı." diye konuştu.

Şentop, Türkiye'yi Uzakdoğu ülkelerinde paraların aklandığı ve faiz üzerinden büyük kazançlar elde edilen ülkelerden biri olarak gören lobilerin olduğunu belirterek, şunları aktardı:

"Öncelikle, Türkiye'yi siyasi ve ekonomik istikrar bakımından sarsmak, bunun da sonrasında ekonomik istikrarsızlık hedeflenmiştir. Bunlar yapılırken Gürcistan ve Brezilya'daki gibi sonuçlar beklenmiştir. Ancak, bu hesaplar ülkemiz üzerinde tutmamıştır. Mayıs ayının sonundan itibaren Taksim'de yaşanan Gezi Parkı olaylarıyla ülkenin siyasi ve ekonomik istikrarı hedef alınmıştır. Bunlar yaptıkları hesaplarda ve planlarda, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarının ne kadar güçlü olduğunu hesaplayamadılar."

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise, Trakya'da ilk şubelerini açmalarının mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, uzun zamandır bu bölgede teşkilatlanmak istediklerini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Olpak, Türkiye'nin 64 noktasında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirterek, "Kuruluşumuzdan itibaren sahip olduğumuz değerlerimiz var. MÜSİAD'ı bugünlere getiren, milletinin değerlerine sahip entellektüel birikimi ve itibarlı üyeleridir. Bugün de onlarla, sizlerle birlikteyiz'' şeklinde konuştu.

Törene, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ile diğer davetliler katıldı.

Tören sonunda, katılımcılara ve emeği geçenlere plaket ile şilt takdim edildi.

Kaynak: AA