Kaybolan Çoban 2 Gündür Aranıyor

Afyonkarahisar'ın Sultadağı ilçesinde kaybolan çoban Mehmet Akın'ı arama çalışmaları, İlçe Jandarma Komutanlığı, Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri Afyonkarahisar Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri tarafından sürdürülüyor.

Alınan bilgiye göre, Karapınar beldesindeki Akşehir Gölü yakınlarında büyükbaş hayvan çobanlığı için iki gün önce işe başlayan ve üçüncü gün kendisinden haber alınamayan Mehmet Akın,ailesi ve işvereni tarafından bulunamayınca İlçe Jandarma Komutanlığı'na haber verildi.

Akşehir Gölü'nün yakınlarında büyükbaş hayvanların kaldığı yere gelen jandarma, UMKE ve sivil savunma ekipleri, Akın'ı aramak için çalışma başlattı. Sivil savunmaya ait eğitimli köpek "menekşe"nin de yer aldığı arama çalışmaları sürüyor.

Büyükbaş hayvanların sahibi Abdullah Mesci, Akın'ı çoban olarak işe aldıklarını, yürümekte zorlandığı için isteği üzerine bir de merkep aldıklarını ve hayvanların yanına gönderdiklerini söyledi.

Kontrol için geldiklerinde Akın'ı bir süre aradıklarını, bulamayınca da jandarmaya haber verdiklerini ifade eden Mesci, "Biz merkebi bir kaç saat sonra boş bulduk ama adam yoktu. Bunu sabaha kadar aradık, gelmedi biz de kolluk kuvvetlerine haber verdik. Burada 3 gündür çalışıyordu 2 gün çalıştı üçüncü gün kayboldu" dedi.

Kaybolan çobanın ağabeyi Musa Akın ise kardeşinin kimseyle bir husumetinin olmadığını söyledi.

Kaynak: AA