Gündem / 24 Haziran 2013

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi mezuniyet törenine katılacak. Törende, İçişleri Bakanı Muammer Güler de bulunacak.

2- Bakanlar Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KOSGEB-DMO İşbirliği Protokolü İmza Töreni'ne katılacak.

2- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 10. Kalkınma Planı'nın görüşmeleri başlayacak.

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı "Sektörel Güven Endeksleri"ni açıklayacak.

2- Hazine Müsteşarlığı, 5 yıl vadeli sabit kuponlu devlet tahvilinin ilk ihracıyla 10 yıl vadeli yüzde 0,5 reel kupon ödemeli TÜFE'ye endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracını gerçekleştirecek.

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

2- Lübnan'da ordu ile Şeyh Ahmed Esir taraftarları arasında yaşanan çatışmalar izleniyor.

3- Mısır'da, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtlarının 30 Haziran'da düzenlemesi beklenen gösterilerle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

SPOR

1- FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na A ve B gruplarında ikinci maçlarla devam edilecek.

-Organizasyonun dördüncü gününde A Grubu'nda Fransa-ABD, İspanya-Gana, B Grubu'nda ise Küba-Nijerya, Portekiz-Güney Kore karşılaşmaları yapılacak.

2- 17. Akdeniz Oyunları İçel'de sürüyor.

3- A Milli Kadın Basketbol Takımı, Fransa'da süren FIBA Avrupa Şampiyonası 2. tur E Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında İspanya ile grup birinciliği için karşı karşıya gelecek.

4- UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde 2013-2014 sezonu birinci ve ikinci ön eleme turu kura çekimi, İsviçre'deki UEFA merkezinde yapılacak.

-Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek takımlardan Trabzonspor'un ikinci ön eleme turunda karşılaşacağı muhtemel rakibi belli olacak.

5- Wimbledon Tenis Turnuvası İngiltere'nin başkenti Londra'da başlayacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA