Gölköylüler Tosya’da Buluştu

Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren çağdaşlaşmanın öncüsü görevini üstlenen Gölköy Enstitüsü, Göl İlk Öğretmen Okulu, Göl Öğretmen Lisesi ve Göl Anadolu Öğretmen Lisesi mezunlarının geleneksel buluşma, tanışma toplantısı Tosya’da yapıldı.

Gölköylüler Tosya’da Buluştu
İsmail Okuducu, Mutullah Bora ve Mustafa Köse’nin organize ettiği buluşma saat 10.00’da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Karadeniz Halkoyunları ekibi büyük bir ilgi ile izlendikten sonra saat 11.00’de Müftülük Sitesi’ne topluca geçildi. 300 kişilik konferans salonu tümüyle doldu. Katılımcıların bir bölümünü konuşmaları salon dışından dinledi. Müftülük Sitesindeki toplantının açılış konuşmasını Tertip Komitesi Başkanı İsmail Okuducu yaptı. Daha sonra kürsüye Kastamonu Gölköylüler Vakfı Başkanı Ahmet Kahveci gelerek Köy Enstitülerinin eğitime yaptığı katkıları dile getirdi. Tosya buluşmasına ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Kazım Şahin Köy Enstitülerinin eğitimdeki rolünü anlattı. Katılımcılara teşekkür etti. KASYÖDER Başkanı Hasan Şen köy Enstitülerinin cumhuriyetin temel taşı olduğunu belirtti.

Öğretmenlerle ilgili çıkaracakları kitaba anı gönderilmesini istedi. Son olarak kürsüye gelen Mehmet Sazak eğitimle ilgili anılarını anlattı. Müzik Öğretmeni Özlem Çetin’in programından sonra Ahmet Kahveci, Kazım Şahin, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Öztürk ve Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz’e plaketleri verildi.

Mutullah Bora’nın sunduğu program topluca öğretmen marşının söylenmesiyle sona erdi.

Katılımcılara sabah kahvaltı, toplantı sonrası da bağ evinde yemek verildi.

Tosya’da yapılan Gölköylülerin 20. Buluşmasına büyük ilgi gösterildi. Katılım oldukça yüksekti. Gölköylülerin 21. buluşması Sinop’ta 21-22 Haziran 2014’te yapılacak.

Yapılan ortak açıklamada “Eğitim- öğretimin sembolü, kimliği haline gelmiş bu kurumların kuruluş felsefesinde sadakat, samimiyet, vefa, değer verme, değer bilirlik gibi üstün meziyetler vardır. İşte bu yüzdendir ki harcının mayasında üstün insani özellikler barındıran bu kurumsal yapının 70 yıl sonra yaşayan çınarlarla birlikte olma arzusu bu asil kültürün bir tezahürüdür. Cumhuriyetin en önemli devrimlerinden biridir Köy Enstitüleri. Büyük kurtarıcı ve kurucunun işaret ettiği okuma ve yazma bilmeyen vatandaş bırakmama hedefine doğru yapılan bir çıkarma harekatıdır.” denildi.
Kaynak: İHA