Demirtaşpaşa Okulu Boyanıyor

Demirtaş Rotary Kulübü ‘Bizim Okulumuz’ Projesi kapsamında Demirtaşpaşa İlk ve Ortaokulu’na ait binanın boya badanasını yaptırıyor.

Demirtaşpaşa Okulu Boyanıyor
Yaz tatilinin başlaması ile Demirtaşpaşa İlk ve Ortaokulu’nun kötü durumdaki dış cephesini güzelleştirmeye karar verdiklerini söyleyen Demirtaş Rotary Kulübü 2012-2013 Dönem Başkanı Can Köseleci, “Bu çalışmamıza geçen yıl kurulan ve yaşları 14 ile 17 arasındaki gençlerden oluşan Demirtaş İnteract Kulübü üyelerimiz de dâhil oldular” dedi.

Demirtaş İnteract Kulübü üyelerinin projeye hem harçlıklarını biriktirip hemde ellerine fırçalarını alıp boya yaparak katkı koyduğunu vurgulayan Başkan Köseleci, “Bu davranışları ile İnteract Kulübü üyesi gençlerimiz bizi çok gururlandırdılar. Projeye katkıda bulundukları için hepsini tebrik ediyorum. Bu okulumuza önümüzdeki dönemde de maddi ve manevi katkı yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yaptıkları araştırma sonrasında Bursa'nın kalbinde, Demirtaşpaşa Mahallesi’ndeki Demirtaşpaşa İlk ve Ortaokulu’nu tercih ettiklerini belirten Başkan Köseleci, “1926 yılında kurulan bu okulumuz, İnönü Caddesi ile Haşim İşcan Caddesi’nin kesiştiği noktada hızla büyüyen Bursa’da sıkışıp kalmış. Civarda yaşayan ekonomik seviyeleri düşük ailelerin çocuklarına kıt kaynaklarla hizmet vermeye çalışıyor. Okulumuzun önemli fiziki ihtiyaçları olduğu gibi öğrencileri de kültürel etkinliklerden mahrumlar” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA