Bilgievi Öğrencileri Cemil Meriç'i Andı

Ünlü Düşünür ve Fikir Adamı Cemil Meriç, vefatının 26’ıncı yılında, Başakşehir Belediyesi Cemil Meriç Bilgievi öğrencileri tarafından anıldı.

Bilgievi Öğrencileri Cemil Meriç'i Andı
Başakşehir Belediyesi Cemil Meriç Bilgievi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte Üstad Cemil Meriç'in yaşamı, kişiliği ve eserleri anlatıldı. Etkinliğe Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir'in yanı sıra öğrenci ve veliler katıldı.

Anma programı, Bilgievi öğrencilerinden Abdullah Demir'in Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda öğrencilerden Zeynep Öztürk ve Mehmet Emin Bilmez, Cemil Meriç'in hayatını izleyicilerle paylaştı.

"Kitap bir limandı benim için. Kitaplarda yaşadım ve kitaplardaki insanları sokaktakilerden daha çok sevdim." diyen Cemil Meriç'in hayatını anlatan sinevizyon gösterisi ve Cemil Meriç şiirlerini seslendiren öğrenciler, salondan büyük alkış aldı.

"HEDEFİMİZ ‘OKUL GİBİ ADAM’LAR YETİŞTİRMEK"
Bilgievi öğrencilerinden Sena Atakul ve Dilara Kaya’nın, Cemil Meriç'in şiirlerini seslendirmesinin ardından söz alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir yaptığı konuşmada, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın ideal aydın tanımını paylaştı.

Programda Bilgievi öğretmenlerinden Esra Aksakallı'nın yazdığı Cemil Meriç'in hayatıyla ilgili tiyatro oyununda öğrencilerden Sena Köknaroğlu ve Talha Şenel rol aldı.

Programda son olarak Cemil Meriç'in ‘Yağmurdan Sonra Aşk’ şiirini besteleyen Bilgievi öğretmenlerinden Kerem Güney ve öğrencileri izleyenlere güzel bir müzik dinletisi sundu.

Program çıkışında bilgievi öğrencilerinin hazırladıkları resim sergisi gezildi.
Kaynak: İHA