Beşer, Almanya İzmir Başkonsolosu Haberle'yi Ziyaret Etti

AFYONKARAHİSAR - Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Margit Haberle'yi ziyaret etti.

Ziyaret hakkında bilgi veren Beşer, Afyonkarahisar'dan Almanya'ya patates ve diğer tarım ürünlerinin satılması doğrultusunda ön çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Eylül ya da ekim ayında TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği'nin bir programında valilik ve belediyeyi ziyaret ederek ticari faaliyetler konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını belirten Beşer, şöyle devam etti:

"Sayın Başkonsolos'un görev sorumluluğu içinde Afyonkarahisar da bulunuyor. Buradan patates ithal etmek istediklerini söyledi.

Haberle, 'Ben Stuttgart'ta küçük Afyon patatesi yediğim zaman bu iş tamamdır diyeceğim' dedi.

Mermer ve gıda ile birlikte tarım alanıyla ilgilendiğini, özellikle bu işbirliği içinde yapılacak tarım ticaretinin artmasıyla Afrika'dan ziyade Türkiye'den ve Afyonkarahisar'dan ürün almak istediklerini, bu konudaki işbirliklerini de destekleyeceğini belirtti.

Biz altyapı çalışmalarını hazır hale getireceğiz."

Beşer, Haberle'nin Afyonkarahisar'da birkaç işletmeyi de ziyaret edeceğini ifade etti.

Daha sonra Beşer, TOSYÖV İzmir Destekleme Derneği Başkanı Sinan Bezircilioğlu ile İzmir Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü Erol Bulut'u da ziyaret etti.

Kaynak: AA