Bayrak Asma Çağrısına CHP’den Cevap

CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Muzaffer Bıyıklı, AK Parti’nin ‘Bayrak Asma’ çağrısının inandırıcılıktan yoksum olduğunu söyledi.

Bıyıklı, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Metin Çelik’in ‘Herkes evinin balkonuna Türk Bayrağı assın’ şeklindeki çağrısının inandırıcılıktan yoksum olduğunu belirtti.

Bıyıklı, açıklamasında şunları kaydetti: “Son günlerde Başbakanımız ve partisinin ilimizdeki yöneticileri tarafından mitinglere bayrakla gelme ve evlere bayrak asma çağrıları yapılmaktadır. AK Parti, iktidar olduğundan bu yana ülke bütünlüğüne ve bayrağımızın simgelediği değerlere duyarlı yurttaşlarımıza yönelik gündelik samimiyetsiz manevraları dışında bayrağımıza ve Anayasamızda tarif edilen Atatürk milliyetçiliğine karşı her zaman soğuk ve uzak olmuş, bu durum her düzeydeki yöneticileri tarafından değişik zamanlarda dile getirilmiştir. Türk Milliyetçiliği dahil bütün milliyetleri ayakları altına aldığını ifade eden; Anayasamızdan Türklük kavramını çıkarmaya, resmi kurumlarımızdan T.C. rumuzunu kaldırmaya çalışan bir zihniyetin Türk Bayrağı asma kampanyası hiç de inandırıcı olamamaktadır. Ülkesini ve insanlarını sevmek; ulusal değerlerimizi ve ulusal bağımsızlığımızı koruyarak ülkemizin daha da ileriye götürülmesini ve herkesin mutlu olmasını istemek olan Ulusalcılık kavramıyla ve bu düşünceyi savunanlarla alay eden, aşağılayan bir zihniyetin Türk Bayrağı asma kampanyası samimi olamaz.

AK Parti İl Başkanı Sayın Metin Çelik bir konuşmasında Taksim Gezi Parkı Direnişi ile ilgili ülke geneline yayılan gösterilere Cumhuriyet Halk Partisi’nin öncülük ettiğini iddia etmektedir. Bu sözler AKP’nin olayları hala doğru değerlendiremediğini göstermektedir. Şu gerçeğin artık anlaşılması gerekir: İnsanları ‘benden’ ve ‘benden olmayanlar’ diye ikiye ayırıp bir kısmını ötekileştirmeye çalışırsanız; Ülkemizin kurtarıcıları ve Cumhuriyetimizin kurucuları için ‘iki ayyaş’ derseniz; herkesin günlük yaşamına karışır, toplumu kendi görüşlerinize göre düzenlemeye çalışır ve onlara ayyaş, alkolik, çapulcu diye hakaret ederseniz böyle tepkiler kaçınılmazdır. Eylemlerin Ülke geneline yayılması, Taksim Gezi Parkı yerine AVM yapılmasına karşı çıkanlara “siz ne yaparsanız yapın, biz kararımızı verdik” diyerek onları ciddiye almamanın sonucudur.

Bizdeki direnişlerin ve gösterilerin benzeri aynı günlerde Brezilya’da da yaşanmıştır. Ancak orada, bizde olduğu gibi muhalefet suçlanmamış, olaylarda dış güçlerin ve faiz lobisinin parmağı aranmamıştır. Başta Cumhurbaşkanları olmak üzere devlet yöneticileri kimseye hakaret etmeden; kimseyi aşağılamadan ve olayları çarpıtmaya çalışmadan sokaktaki vatandaşların görüşlerinin kendileri için çok değerli olduğunu ve taleplerinin ciddiye alınacağını belirterek gerilimi düşürmeyi başarmışlardır. İki ayrı ülkede neredeyse eşzamanlı bir toplumsal olaya ülkeyi yönetenlerin yaklaşımı ortadadır. Bu konuda alacağımız dersler de açıktır”
Kaynak: İHA