Ağabey

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal projelerinden "Abla-Ağabey-Kardeş" projesi okulların kapanmasıyla köylere taşınıyor.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce hayata geçirilen proje, yaz aylarında Bayındır, Kemalpaşa, Torbalı ve Seferihisar ilçelerine bağlı 8 köyde devam edecek. 18-30 yaş arasında, en az üniversite öğrencisi ya da mezunu olan gençler, dilediği taktirde bu projede gönüllü olarak görev alabilecek.

"Orada bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür" sloganıyla genişleyen proje çerçevesinde, köylerdeki kardeşleriyle kucaklaşacak olan gönüllüler hem birlikte bilgilendirici aktiviteler gerçekleştirecek hem de oyunlar oynayarak eğlenceli günler geçirecek. Her köyde üçer gün geçirecek abla ve ağabeylerin köy gezileri, yaratıcı drama, oyun atölyeleri, geleceğe yazılan mektup, grup çalışmalarının ardından kapanış partisi ile sona erecek.

Köy gezilerinde çocukların yanı sıra annelerle de sohbet toplantıları yapılarak çocuklarla iletişim konularında bilgiler verilecek.

-8 köyde 188 kardeş-

Projede görev alan gönüllüler, 26-28 Haziran'da Kemalpaşa'nın Sinancılar ve Damlacık köylerini ziyaret edecek. Gönüllüler, 3-4 ve 5 Temmuz'da Torbalı'nın Dağkızılca ve Demirci köylerinde, 14-16 Ağustos'ta ise Seferihisar'ın Orhanlı ve Gödence köylerindeki kardeşleriyle bir araya gelecek.

36 gönüllü, geçen yaz 4 ilçedeki 8 köyde 188 kişiyle buluşmuş, ayrıca köylerdeki annelerle sohbet toplantıları gerçekleştirmişti.

Kaynak: AA