Afyonkarahisar’da Sezai Karakoç Gecesi

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından başlatılan “Sezai Karakoç’la Kırk Şehir Seksen Program’’ etkinliklerinin üçüncüsü Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar’da Sezai Karakoç Gecesi
Afyonkarahisar Belediyesi’nin hamiliğinde düzenlenen geceye Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yanı sıra şehrin mülki amirleri ve kültür adamları katıldı.

Programın sunuculuğunu Radyo TV Program yapımcısı Niyazi Gedik’in üstlendiği gecede, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban TYB İstanbul Şubesi’ne organizasyon için teşekkür ederek, Afyonkarahisar’ın il plaka koduna uygun olan 3. Programa ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirtti.

TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı da yaptığı konuşmada, Sezai Karakoç’un öncü fikirlerini Türkiye’nin farklı şehirlerinde konuşmak gençleri üstadın eserleriyle tanıştırmak amacıyla kırk şehirde seri programlar yapacaklarını belirtti.

Yedi İklim Dergisi Yayın Yönetmeni Ali Haydar Haksal, Sezai Karakoç’un en temel özelliğinin insanlığın diriliş mimarlığı olduğunu vurgularken, ‘İslam diridir, İslam’ın dirilişe ihtiyacı yoktur, diriliğe ihtiyacı olan Müslümanlardır’ diyerek batı düşüncesinin üzerimizde büyük bir tazyik oluşturduğu şu dönemde diriliş fikrinin önemine dikkat çekti. Haksal, Sezai Karakoç’un ‘Taha’ ile temsil edilen kimlik yapısının entelektüel bir Müslüman’ın üzerinde taşıması gereken vasıflara dair bir şablon oluşturduğunu söyledi.

Geceye katılan şair ve yazarlar, Sezai Karakoç’un farklı hususiyetleri ve diriliş düşüncesinin öneminden bahsetti.
Kaynak: İHA