Yumurtalık'ta Yıl Sonu Sergisi

ADANA - Yumurtalık Halk Eğitim Merkezinde eğitim gören kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gönül Ertaş, hizmet binalarında açılan sergide, unutulmaya yüz tutmuş ve geleneksel el sanatlarını yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmak adına yıl boyunca süren eğitimlere katılan kursiyelerin yaptığı ürünleri görücüye çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yöredeki ev kadınlarının yoğun ilgi gösterdiği kurslarda bartın tel kırma, suzeni ve gölge işleri, el ve makina nakışı, Brezilya nakışı, dekoratif ev tekstili, ahşap süsleme, alçı rölyef ve çinicilik alanlarında eğitim verildiğini ifade eden Ertaş, çalışmalarının planlı ve programlı şekide yeni dönemde de süreceğini kaydetti.

Ertaş, Halk Eğitim Merkezinin kapılarının tüm ilgilenenlere ve özellikle ev kadınlarına açık olduğunu vurgulayarak, "Eğitirken üretim yapan, üretim yaparken iş gücünü ekonomik katkı olarak aile bütçesine aktaran, meslek sahibi kişiler yetiştirmek ve bunları toplumun değişik üretim ve hizmet sektörlerinde değerlendirmek halk eğitimin temel amaçlarıdır. Biz de bu amaç doğrultusunda çaba gösteriyoruz" dedi.

Usta öğretici Tevhide Karacan nezaretinde yıl boyunca süren eğitimlerin çok verimli geçtiğine işaret eden Ertaş, el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı sergiden elde edilecek gelirin, eğitim faaliyetlerinde kullanılacağını bildirdi.

Kaynak: AA