Mayra 2013 Yat Rallisi

EDİRNE - Marmara Açık Deniz Yat Kulübü'nce düzenlenen "MAYRA 2013 Yat Rallisi" kapsamında 9 yat Enez Limanı'nda konakladı.

Yatları Edirne Valisi Hasan Duruer, Enez Kaymakamı Fatih Baysal, Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır ile diğer ilgililer karşıladı.

Vali Duruer, yatları incelemesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "MAYRA 2013 Rallisi"ne katılanların Enez'e ilk kez geldiklerini söyledi.

Yat rallisi ve denizcilikle ilgili etkinliklerin turizme büyük katkı sağladığını belirten Duruer, "Yatçı arkadaşlar keşke Enez'de Gümrük Limanı olsa diyorlar. Yunanlı yatçıların Enez'e geleceklerine inandıklarını da söylediler. Bu konuda girişimde bulunacağız. Öte yandan, Enez biliyorsunuz antik bir kentimiz. Çok önemli eserler var burada" dedi.

Amatör Denizcilik Federasyonu Başkanı Teoman Arsay ise Enez'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Ralli kapsamında yatçılarımız ayrıca Marmara denizinde yeni limanlar tanıdı. 15 Haziran'da denizlere yelken açtık ve bu sefer değişik bir rota izleyerek Marmara limanlarına uğradık" diye konuştu.

Rallinin, Gökçeada Limanı'nda sona ereceği belirtildi.

Kaynak: AA