Erzurum'da Milli İradeye Saygı Mitingi

ERZURUM - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Onlar varsın tweetlerle, facebooklarla saldırsınlar, benim vatandaşımın, benim dadaşımın iradesi var. Bu iradenin üzerinde biz irade demokraside tanımıyoruz. Demokraside güç milli iradedir. Bunlar önce milli iradeye saygı duymayı öğrenecekler. Bunun başka çıkışı yok. Öyle Taksim Meydanı'nda kalkıp da Gezi'yi bahane ederek ortaya çıkanlar, sandıkta bunun cevabını alacaklar" dedi.

Erdoğan, partisince İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Milli İradeye Saygı Mitingi"nde yaptığı konuşmaya, Erzurum'un ilçelerini sayarak ve bu ilçeleri selamlayarak başladı.

Erzurum'da bölge mitingi değil, il mitingi yaptıklarını belirten Erdoğan, "Birileri burada bölge mitingi yapar, biz Erzurum il mitingi yaparız" dedi.

Erzurum'da Alvarlı Efe Hazretlerini, İbrahim Hakkı Hazretlerini, Solakzade Hazretlerini, Şükrü Paşa'yı, Hacı Salih Efendi Hazretlerini, Nene Hatun'u rahmet ve minnetle yadettiğini dile getiren Erdoğan, Kafkas cephesinin, Doğu cephesinin, Allahuekber dağlarının tüm gazi ve şehitlerine, "Erzurum'un efsanevi kumandanı" olarak nitelediği Kazım Karabekir'e rahmet diledi.

Samsun'un ardından Erzurum'da miting düzenlediklerini, bunun bir anlamı olduğunu, buradan da Sivas'a gidebileceğini belirten Erdoğan, bundan yaklaşık 100 yıl önce, Erzurum düşman tarafından işgal edildiğinde, adeta İstanbul veya İzmir işgal edilmiş gibi tüm Türkiye'nin gözyaşlarına boğulduğunu, tüm Türkiye'yi büyük bir hüznün kapladığını söyledi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"O kara günlerde sadece Türkiye değil, sadece bu aziz millet değil tüm dünya Müslümanları gözyaşları dökmüş, dünyanın her köşesinde Müslümanlar ellerini semaya kaldırıp dualar etmişti. Bugün biz çok anlamlı bir günde, bu gece leyle-i berat, Berat gecesinin gündüzünde sizlerle bir aradayız. Çünkü Erzurum, mülk-i İslam'ın kilididir. Çünkü Erzurum, ehl-i imanın derbendidir yani kalesidir, ehl-i imanın muhafızıdır. Merhum Alvarlı Efe ne güzel söylemiş; 'Erzurum kilidi mülk-i İslam'ın / Mevla'ya emanet olsun Erzurum / Erzurum derbendi ehl-i imanın / Mevla'ya emanet olsun Erzurum '.100 yıl önce Erzurum'un zor gününde nasıl dünya Müslümanlarının eli semaya kalktıysa, inanın bugün de aynı şekilde tüm dünya Müslümanlarının elleri semaya kalktı. 100 yıl önce nasıl dünyadaki tüm kardeşlerimiz, dostlarımız bizim için seferber olduysa, bugün de dünyadaki tüm dostlarımız, kardeşlerimiz bizim için seferber oldu.

Bugün Viyana'da, Avusturya'da miting var. Niye biliyor musunuz? Erzurum'a ses vermek için, dünyaya ses vermek için. Ne diyorlar biliyor musunuz? 'Siz, oyunu milletin bozduğunu bilmiyor musunuz?' diyor. Gezi yalan, hedef talan. Oyun bu. Çünkü talanları bitmişti. AK Parti iktidarıyla, talan bitmişti. Onun için şimdi Gezi yalan, her taraf talan. Dertleri bu. Ama bu millet size bu yolu açmayacak. İşte ne güzel yazmışlar. 'Oyunu millet bozar, finali sandık yazar '.Olay budur. Eğer yüreğiniz varsa, eğer dürüstseniz, eğer demokrasiye inancınız varsa, milletin iradesine inancınız varsa o zaman sandık geliyor. 8 ay var. 8 ay sonra buyrun sandığa. Orada herkes boyunun ölçüsünü alır. Milletimin tamamına sesleniyorum; siz bizi iktidar yaptınız ancak siz indirirsiniz. Milletten başka kimse indiremez. Biz iki güç tanırız; bir Hak, iki halk. Bunun dışında güç tanımayız."

-"Bu Allahuekber'i hiç kimse sarsamaz"

Türkiye'deki son olaylar karşısında Kuala Lumpur'dan Cezayir'e, Lahor'dan Sana'ya, Angola'dan Berlin'e, Somali'den Üsküp'e, Gostivar'dan Saraybosna'ya, Zenitsa'dan New York'a kadar gösteriler yapıldığına işaret eden Erdoğan, "Allah hepsinden razı olsun. Onlar çok uzak diyarlardan bizlere seslerini, desteklerini, dualarını gönderdiler. Biz de şimdi buradan, dadaşlar diyarından, Erzurum'dan onlara sesimizi göndereceğiz" diye konuştu.

Ankara'da toplanan yüz binlerin yeri göğü inlettiğini, İstanbul'da toplanan milyonların seslerini en uzak diyarlara gönderdiğini anlatan Erdoğan, "Kayseri'de önceki gün, Samsun'da dün kardeşlerimiz nidalarıyla düşmanı çatlattılar. Bugün ben sizlerden, dadaşlardan öyle bir haykırış bekliyorum ki, bütün doğu, güneydoğu, batı, kuzey, güney tüm yeryüzü sizi duysun" dedi.

Dadaşların kendisinin arkasında ve yanında olduğu, mert, yiğit ve dimdik durduğu müddetçe Türkiye'ye kimsenin el uzatamayacağını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erzurum nedir bilir misiniz? Erzurum'da yer Allahuekber'dir. Erzurum'da gök Allahuekber'dir. Erzurum'da dağ Allahuekber'dir. Bu Allahuekber'i hiç kimse sarsamaz. Onlar varsın tweetlerle, facebooklarla saldırsınlar, benim vatandaşımın, benim dadaşımın iradesi var iradesi. Bu iradenin üzerinde bir irade, demokraside biz tanımıyoruz. Demokraside güç milli iradedir. Bunlar önce milli iradeye saygı duymayı öğrenecekler. Bunun başka çıkışı yok. Öyle Taksim Meydanı'nda kalkıp da Gezi'yi bahane ederek ortaya çıkanlar, sandıkta bunun cevabını alacaklar."

-"Sosyal adalet arıyorsanız AK Parti'dedir"

Erdoğan, vatandaşların "Dadaşlar burada, çapulcular nerede" sloganları üzerine de, "Bir milyon yalan haber yayınlasınlar bunlar tutmaz. Onu yapmadılar mı? Twitlerle sadece bu işi yaptılar. Zannettiler ki bu yalan haberlerle bu iş tutacak. Sizin yalan haberleriniz yatsıya kadar sürer ve yatsıda bu mum ne yapar? Söner... Hepsi biraraya gelsin üzerimize yürüsünler, Allah'ın izniyle 'Ya Fettah' der bu tezgahların hepsini alt üst ederiz. Şundan hepiniz emin olun millet en başından itibaren bu oyunu gördü ve bu oyunu bozdu" değerlendirmesinde bulundu.

Milletin başından itibaren oyunu gördüğünü ve bu oyunu bozduğunu kaydeden Erdoğan, "Biz yakarız, yıkarız, istediğimizi yaparız ama millet sesini çıkarmaz" zannedenlerin yanıldığını ifade etti.

Milleti "koyun, göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı" diyerek aşağılayanların şimdi de "makarnacı, kömürcü" diyerek buna devam ettiklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Zahide Nine'yi gördünüz değil mi? İşte o Zahide Nine, Erzurumlu Nene Hatun'un evladıdır. Burada Aziziye Tabyası'nda Nene Hatun nasıl kahramanca vatanını savunduysa Zahine Nine de İstanbul'da, Taksim Meydanı'nda çıktı, o vandallara, barbarlara, yağmacılara karşı mertçe, yiğitçe, korkmadan, çekinmeden söyleyeceğini söyledi.

Utanmadan, alçakça bu terbiyesizler, Zahide Nine'ye para teklif ediyorlar. 'Kalabalığın arkasına geç, sana para verecekler' diyorlar. Kendileri satılık ya Zahide Nine'yi de öyle zannediyorlardı. Zahine Nine, 'Ben bu devletin emekli memuruyum, benim param var' dedi.

O duruşundan taviz vermedi. Bunlar var ya bu kadar seviyesizler. İşte bunlar bu kadar terbiyesizler.

Bunlar, güya sosyalist ama milleti böyle tahkir ederler. Bu sosyalist geçinenler var ya, bunları şöyle arayın, çoğu şimdi Bodrum'dadır, yatlarındadır bunlar. İstanbul'dan tanırım bunları, sözde sanatçılarını da aydınlarını da tanırım. Bunlar, o çığırtkanlık yapan var ya, 'Mesele Gezi Parkı değil, hala anlamadın mı' diyen var ya, bunlar yeri geldiği zaman Boğaz'a karşı viskiyi yudumlamasını da çok iyi bilirler. Sosyalist, mosyalist, geçin bunları. Dünyada halkını, milletini tahkir eden, aşağılayan tek sosyalist bunlar mı zannediyorsun? Hiç alakası yok. Eğer sosyal adalet arıyorsanız AK Parti'dedir."

Kaynak: AA