Edirne Valisi Duruer'in Açıklaması

EDİRNE - Edirne Valisi Hasan Duruer, "Enez sahilinde gümrük olmaması bizim için büyük bir eksiklik" dedi.

Duruer, Enez sahilindeki İnci Otel'in açılışında yaptığı konuşmada, doğa güzelliklerinin turizme dönüşmesinin emek gerektirdiğini ifade etti.

Hasan Duruer konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunun için tesislere ihtiyaç var. Tesis olmadan turizmin de olmayacağını siz daha iyi biliyorsunuz. Sadece yazlıklarla turizmin olmayacağını esnafımız da belediyemiz de çok iyi bilir. Önemli olan insanların konaklayabileceği, geldiği zaman eğlenebileceği, geldiği zaman rahatlıkla vakit geçirebileceği hizmet sektörüne ihtiyaç vardır. Lokantasından tutunda eğlence merkezlerine kadar, bunun eksikliğini Enez'de çok iyi görüyoruz. İnci Otel bu eksikliği tamamlayacaktır. Öte yandan Marmara Yat Kulübü'nden 9 yelkenli sahile geldi ve onlarla konuşma fırsatı bulduk. İlk defa bu bölgeye geldiklerini daha önce Ege Denizi'ne açıldıklarını söylediler. Enez sahiline gümrük olursa Yunanistan'dan Enez limanına çok sayıda yatın gelebileceğini ifade ettiler. Enez sahilinde gümrük olmaması bizim için büyük bir eksiklik. İşte Dedeağaç hemen karşımızda. Yunanistan da deniz sektöründe bu konuda çok iyi durumda. Böyle bir durumda Edirne niye olmasın Enez niye olmasın? Edirne deyince akla hemen tarih geliyor ancak Edirne'de denizin olduğundan Edirneliler bile farkında değiller."

Erikli sahilindeki resif müzesinin bölgenin tanıtılmasına büyük katkı sağladığını vurgulayan Duruer, Saros Körfezi'nin dalış için de önemli merkezlerden biri olduğunu kaydetti.

Duruer, güzellikleri turizme çevirmenin yolunun katma değerden geçtiğini sözlerine ekledi.

Otel sahibi Hakan İnci de hem otelin hem de Trakya Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla yenilenen apart konaklama bölümünün açılışını yaptıklarını belirtti.

Açılışa, Enez Kaymakamı Fatih Baysal, Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve davetliler katıldı.

Öte yandan Vali Duruer, İstanbul Üniversitesi'nin Enez sahilindeki sosyal tesislerinde de incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA