Çin’e İlk Mobilya İhracatı Ndesign’den

Çin'e ilk mobilya ihracatını Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren NdesigN yaptı.

Çin’e İlk Mobilya İhracatı Ndesign’den
NdesigN firması, 120 binden fazla mobilya üreticisinin bulunduğu Çin'in Foshan bölgesinde mobilya mağazası açacak. Mobilya mağazasının vitrinlerini süsleyecek olan mobilya ürünlerinin içinde bulunduğu TIR yola çıktı.
20 mobilya takımın bulunduğu TIR Çin'e uğurlandı.

NdesigN Yönetim Kurulu Üyesi Abdülselam Güleç, 2013 yılında Çin Guanghzo Mobilya Fuarı ile İtalya Milano’daki Mobilya Fuarı’na katılan NdesigN firmasının bir ilke imza attığını belirterek, “Firmamızın Çin’in Foshan bölgesindeki yeni mağazası 10 Temmuz 2013 tarihinde açılıyor. NdesigN mağazasının Çin’de açılan ilk Türk mobilya mağazası olması ayrı bir önem taşıyor. Foshan bölgesi 120 binden fazla mobilya üreticisinin olduğu bir bölgedir. Bu bölgede bir Türk mobilya markasının mağaza açması, Türk mobilyasının dünyadaki itibarının arttığını gösteriyor. NdesigN firmasının Çin’deki bu mağazayla birlikte ihracat yaptığı ülke sayısı da 65’e çıkmış oluyor. Firmamız İnegöl’deki fabrikalarında ürettiği koltuk ve ahşap ev mobilyalarını, yurt içindeki 40 mağazası ve 200’den fazla bayii haricinde 65 ülkedeki pek çok mağazada satışa sunuyor. Modern çizgileri, rahat ve şık tasarımlarıyla rağbet gören modelleriyle firmamızın ihracat hedefleri sürekli artıyor” dedi.

MOSDER Başkanı Ahmet Güleç ise, NDESİGN firmasının ihracat ekibini tebrik ederek, "Türk mobilya sektörü olarak önümüzde büyük bir hedef var. 2023 vizyonuna göre dünya'da 5'nci olma mücadelemiz var. 10 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bunu da şu anki ülkelerle yapma ihtimalimiz yok. Onun için gelişmiş ve büyük pazarlar bizim için çok önemli. Bu pazarlar; Çin, Hindistan, Avrupa, Amerika ve Rusya. Bu pazarlarda da ciddi Ar-Ge faaliyetleri yaptık. Biz Çin'e ucuz fiyattan mal satamayız. Ancak kaliteyle ve tasarımla mal satabiliriz. Kalite ve tasarıma göre Türkiye'den mal almaya karar verdiler. Bunun başlangıç olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA