Beraat Kandili

ARDAHAN - Ardahan Müftüsü Galip Akın, "Beraat gecesi hata ve kusurlarını itiraf eden, işledikleri günahların farkına vararak istiğfarda bulunan pek çok müminin ilahi rahmete kavuşup, günahlarından kurtulması için vesile bir gecedir" dedi.

Akın, yaptığı açıklamada, beratın borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan kurtulmak anlamına gediğini ifade etti.

Dini bir terim olan beratın günahlardan arınmak, temize çıkmak, ilahi af ve mağfirete nail olmak demek olduğunu vurgulayan Akın, "Berat gecesi hata ve kusurlarını itiraf eden, işledikleri günahların farkına vararak istiğfarda bulunan pek çok müminin ilahi rahmete kavuşup, günahlarından kurtulması için vesile bir gecedir" ifadelerini kullandı.

Berat Kandili'ni kutlayan Akın, şunları kaydetti:

"Peygamber efendimiz bu geceye çok büyük bir değer veriyordu. Her mühim iş o gece tefrik edilir. Hikmetli işlerin ayırımının yapılmasına Berat gecesinde başlanmakta ve bu işlem Kadir Gecesine kadar devam etmektedir. Bu hikmetli işler nelerdir? Bu seneden gelecek seneye kadar meydana gelecek olayların hepsi ayrı ayrı melekler tarafından defterlere yazılır. Rızıklar, eceller, zenginlik, fakirlik, ölümler, doğumlar hep bu esnada kaydedilir. Herkesin ve her şeyin o sene içindeki mukadderatı kaydedilir."

Kaynak: AA