Toçoğlu Hijyen Eğitiminin Önemini Anlattı

Sakarya’nın Ferizli ilçesinde düzenlenen, 'İşletmelerde Hijyen Eğitimi' sertifika teslim töreninde konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Ferizli’deki esnaf kardeşlerimize, hijyen eğitimlerine gösterdikleri ilgiden dolayı tek tek teşekkür ediyorum.

Toçoğlu Hijyen Eğitiminin Önemini Anlattı
Aslında çok önemli bir konu üzerinde çalışıyoruz. Zaman ve şartlar değiştikçe bizlerde artık kendimizi zamanın gerekliliklerine uydurmak zorundayız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, SESOB tarafından Ferizli’de düzenlenen İşletmelerde Hijyen Eğitimi sertifika teslim törenine katıldı.

Ferizli Park’ta gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Ferizli İlçe Başkanı Cemil Sağlam, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, SESOB Başkanı Hasan Alişan, STB Başkanı Cevdet Mete, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, il genel ve belediye meclis üyeleri, STK başkanları, muhtarlar, belediye yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İl genelinde bin 800’ün üzerinde işletme sahibinin eğitimini aldığı, Ferizli’deki gıda işletmelerinin tamamının katıldığı hijyen eğitimleri sertifika teslim töreninde konuşan Ferizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Naci Kıral, “İş sağlığı ve güvenliği alanında olduğu gibi hijyen ve diğer önemli hususlarda da çalışmalarımız sürecek” derken Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, “Hijyen eğitimi almış esnaflarımızın sertifika teslim törenine katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan ise, “Ferizli’deki esnaf ve sanatkarlarımız çıkan hijyen yönetmeliğine harfiyen uyarak, 48 saatlik eğitimlerini başarı ile tamamladılar. Yerel yönetimlerle son derece uyumlu bir şekilde çalışmaktayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız, esnaf ve sanatkârlarımızın gelişim göstermesini şehrimizi ayağa kaldıracak temel unsur olarak işaret etmiştir. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımıza hız verdik. Sakarya’mızın tüm ilçelerinde bu faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu toplantılara vesile olan, bizlere gönülden destek veren esnaf dostumuz Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, esnaf ile birlikte birçok proje hazırladıklarını ifade ederek, “Şehrimizin esnafı ile birçok program gerçekleştirdik. Bugüne kadar esnafımızı ilgilendiren her kararı gerek oda başkanları gerekse birlik başkanımızla istişare ederek almaya çalıştık. Esnafımızın menfaatine, esnafımızın lehine olacak her kararı birlikte verdik. Esnafımızla iç içe çalışmaya devam edeceğiz. Daha birçok programı beraber gerçekleştireceğiz. Ferizli’deki esnaf kardeşlerimize, hijyen eğitimlerine gösterdikleri ilgiden dolayı tek tek teşekkür ediyorum. Aslında çok önemli bir konu üzerinde çalışıyoruz. Zaman ve şartlar değiştikçe bizlerde artık kendimizi zamanın gerekliliklerine uydurmak zorundayız” dedi.

Tüm esnaf ve sanatkârlar ile uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Birlik başkanımız esnafını korumak ve katkı sağlamak için azami gayret göstermektedir. Göreve geldiğimiz günden itibaren de uyum içerisinde hareket etmekteyiz. Tüm esnaf arkadaşlarımız ve hemşerilerim adına kendisine teşekkür ediyorum. Gelecekte de esnaf ve sanatkârlarımız adına atılacak her adımda birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağımızı ifade ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Toçoğlu’nun konuşmasının ardından, 48 saatlik hijyen eğitimini tamamlayan katılımcılara sertifikaları teslim edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, programın ardından Ferizli meydanı’nda inşa edilen muhtarlık binalarının açılış törenine katıldı.

İstiklal ve Devlet Mahalleleri muhtarlarını tebrik eden Başkan Toçoğlu, yeni hizmet binalarının hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: İHA