Salihli’de “özgürlük Heykeli” Açıldı

Salihli Belediyesi tarafından devlet sanatçısı, heykeltraş Metin Yurdanur’a yaptırılan “Özgürlük Heykeli”, düzenlenen törenle açıldı.

Salihli’de “özgürlük Heykeli” Açıldı
Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, “Bu güzel esere bakınca ben Taksim Gezi Parkı'nda gaz bulutları arasında özgürlüğe koşan, Atatürk gençlerini görüyorum” dedi.

Avar Caddesi’nde yaptırılan heykelin açılışına Kaymakam Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Sungur, Altan Serpil, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, belediye meclis üyeleri, CHP Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Okay, şunları kaydetti: “Özgürlük gibi çok evrensel ve kimilerimizin için çok güncel bir konuda çok özgün ve nitelikli bir çalışmanın açılışını birlikte yapıyoruz. Bu tür sanat eserlerinin en önemli özelliği özneli ortaya çıkarmaktır. Bu güzel esere bakınca ben Taksim Gezi Parkında gaz bulutları arasında özgürlüğe koşan, Atatürk gençlerini görüyorum. Dillerinde yurt şarkıları, yüreklerinde vatan sevgisi, gözlerinde korkusuzluk, akıllarında sadece çağdaş bir ülkenin alnı açık, başı dik, gururlu bireyleri olma sevdası. Sadece farklı yaşam tarzlarına saygı, sadece sevgi ve barış isteyerek özgürlüğe koşan gençleri. Tüm dünyaya kavga ederken dahi uygarlığını göstererek kendilerine acımasız, orantısız, korkunç şiddet uygulayanlara bile asla şiddet göstermeden bomba atana, tazyikli su sıkana suyunu vererek özgürlüğe koşan Atatürk gençleri.”
Kaymakam Peynircioğlu da, “Maalesef bazı kişiler özgürlük deyince sınırsız özgürlüğü anlıyorlar. Özgürlük şayet başkalarının özgürlük alanına, başkalarının insan haklarına, başkalarının haklarına müdahale eder, ihlal eder bir noktaya geliyor ise bu kesinlikle özgürlük değildir. Bunun adı başka bir şeydir. İnsan tek başına bir arada bulunsa dahi o denilen manada dahi özgür değildir. Barış içinde çok daha güzel günlere gitmek için anlayışımızı geliştirmemiz gerekir. Ne mutlu özgürlüğünü başkalarına zarar vermeden kullanabilenlere ve bu çerçevede kendi haklarını özgürce, demokratik şekilde ifade edebilenlere” diye konuştu.

Kaymakam Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ve heykeltraş Metin Yurdanur, heykelin açılışını birlikte gerçekleştirdi. Yurdanur’a, Okay tarafından plaket verildi.

Kaynak: İHA