Ruhsatsız Silah ve Uyuşturucu Operasyonu

RİZE - Rize merkezli, İstanbul, İçel, Düzce, Diyarbakır ve Trabzon'da eş zamanlı operasyonlarda 7 ruhsatsız tabanca ile bin 580 gram esrar maddesi ele geçirdi. Gözaltına alınan 17 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

Rize Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda, Rize'den temin edilen ruhsatsız tabancaların İçel'e götürüleceğinin, İçel ve İstanbul'dan temin edilen uyuşturucunun da Rize'ye getirileceğinin belirlendiği bildirildi.

Yaklaşık iki aylık süren çalışma sonucunda Rize, İstanbul, İçel, Düzce, Diyarbakır ve Trabzon emniyet müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa söz konusu illerde 10 farklı adreste operasyon düzenlendiği ifade edilen açıklamada, operasyonda 7 ruhsatsız tabanca, 10 mermi ile bin 580 gram esrar maddesi, 142 gram bonzai, 2 adet uyuşturucu hap, 103 kök Hint keneviri, 100 gram Hint keneviri karışımlı esrar maddesi ele geçirildiği belirtildi.

Operasyonda uyuşturucu ve silah ticareti yaptığı değerlendirilen 17 şüphelinin gözaltına alındığı, bunlardan 13'nün emniyette ifadelerinin alınmasının ardından salıverildiği, adliyeye sevk edilen 4 zanlıdan S.M., A.E. ve E.Y'nin tutuklandığı kaydedildi.

Kaynak: AA