Rektör Birincioğlu Elektrikli Otomobil Kullandı

Bursa OYAK-Renault fabrikasında yerli olarak üretilen, sadece elektrik enerjisi tüketen ve sıfır karbondioksit salınımlı ilk ve tek seri üretimli otomobil olan Renault Fluence ZE Aydınlılara tanıtıldı.

Rektör Birincioğlu Elektrikli Otomobil Kullandı
Aydın Sanayi Odası’nın destekleriyle Adnan Menderes Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım konferansı ve deneme sürüşüne ADÜ Rektörü Prof Dr Mustafa Birincioğlu, Aydın Belediye Başkanı Yardımcısı Şefika Çoban, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, Mimar Otomotiv Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yavuz, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ve davetliler katıldı.

Deneme Sürüşü öncesinde tanıtım konferansında araç ile ilgili bilgiler veren, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, 8 saat şarj edilen bir otomobilin yaklaşık olarak 185 kilometre gittiğini ifade ederek, “Bu araçlar sıfır karbondioksit salınımı yapıyor. En büyük masrafa 10 bin kilometrede bir pilinin değişmesi. Benim mesela kullandığım araç da elektrikli. 20 bin kilometre yol yaptım 750 TL elektrik parası ödedim. Bunu benzinli araçla yaparsanız yaklaşık olarak 10 bin TL gibi bir rakam ödersiniz. Dizel araçla da yine 8 bin TL civarında akaryakıt parası ödemiş olursunuz” dedi.

Renault Fluence ZE’nin en büyük masrafının 10 bin kilometrede bir pilini değiştirmek olduğunu kaydeden Aybar, sürücünün bunu abonmanlık haline getirmesiyle avantajının çok daha fazla olacağını kaydetti.

Tanıtım konferansına katılan Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, Mimar Otomotiv Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yavuz, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ile birlikte araçların deneme sürüşüne katıldı.
Kaynak: İHA