İnegöl'den Çin'e Mobilya Sevkiyatı

İnegöl'de faaliyet gösteren bir mobilya firması, Çin'e ilk sevkiyatını gerçekleştirdi.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Güleç ile firmanın yönetim kurulu üyelerinin katıldığı basın toplantısı öncesi ilk sevkiyat Çin'e gönderildi.

Yönetim Kurulu Üyesi Abdülselam Güleç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl Çin Guanghzo Mobilya Fuarı ile İtalya Milano'daki Mobilya Fuarı'na katılan firmalarının bir ilke imza attığını belirtti.

Firmanın Çin'in Foshan Bölgesi'nde 10 Temmuz'da açılacak olan mağazasının Çin'deki ilk Türk mobilya mağazası olacağını ifade eden Güleç, "Çin'in Foshan Bölgesi 120 binden fazla mobilya üreticisinin konumlandığı bir bölge. Bu bölgede bir Türk mobilya markasının mağaza açıyor olmasını Türk mobilyasının dünyadaki saygınlığının artmasının göstergesi olarak yorumluyoruz. Firmanın Çin'deki bu mağazayla birlikte ihracat gerçekleştirdiği ülke sayısı da 65'e çıkmış oluyor" diye konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanı Güleç ise firmanın ihracat ekibini tebrik ederek, Türk mobilya sektörü olarak büyük hedefleri olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin 2023 vizyonuna göre dünyada mobilya sektöründe 5'inci olma mücadelesi verdiklerini dile getiren Güleç, şunları söyledi:

"10 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bunu da şuan ki potansiyeldeki ülkelerle yapma ihtimalimiz yok. Onun için gelişmiş ve büyük pazarlar bizim için çok önemli. Bu pazarlar Çin, Hindistan, Avrupa, Amerika ve Rusya. Bu pazarlarda da ciddi Ar-Ge faaliyetleri yaparak adeta ne satılabiliri araştırdık. Burada da bir şey çıktı. Biz Çin'e ucuzlukla mal satamayız. Ancak kalite ile ve tasarım ile mal satabiliriz. Kalite ve tasarıma verdikleri önemin neticesi olarak Türkiye'den mal almaya karar verdiler. Bunun bir başlangıç olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: AA