Esnaftan Hanutçulara Tepki Yürüyüşü

ANTALYA - Kemer ilçesindeki bir grup esnaf, alışveriş merkezlerindeti mağazaların hanutçuluk yaptığını iddia ederek kaymakamlığa yürüdü.

İlçelerdeki AVM'lerde bulunan mağazaların yolcu taşıma hakkı ve yetkisine sahip olmadığı halde, turistleri otellerden toplu taşıma araçlarıyla işyerlerine taşıdıklarını iddia eden yaklaşık 100 kişilik grup, Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Liman Caddesi'nden başlayarak Kemer Kaymakamlığı'na kadar yürüyen gruptan seçilen 5 kişilik ekip Kaymakam Murat Bulacak ve Kemer İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yıldız'a esnafın dertlerini ve sıkıntılarını anlattı.

Görüşme sonrası grup adına gazetecilere açıklama yapan esnaf Abdullah Çilengir, AVM'lerdeki mağazalarda hanutçuluk yapıldığını öne sürerek, bu durumun esnafı sıkıntıya soktuğunu yetkililere anlattıklarını söyledi.

Kaymakam Bulacak'ın konuyu inceleteceğine dair söz verdiğini ifade eden Çilengir, ilçedeki mobese kameraları ile hanutçuluk yapanların tespit edilmeye çalışılacağına dair konuşmalar geçtiğini kaydetti.

Esnafın bu konuda bir araya gelmesinin "ciddi sıkıntı var" anlamına geldiğini söyleyen Çilenger, "Bizler ödeyemediğimiz çek, senet, kredi kartları ve kira borçları için buradayız." diye konuştu.

Kaynak: AA