Erdoğan: Zahide Nine'nin eli öpülür

Başbakan Erdoğan, Ankara ve İstanbul'un ardından Kayseri'de gerçekleştirilen "Milli İradeye Saygı" mitinginde halka seslendi.

Erdoğan: Zahide Nine'nin eli öpülür
Başbakan Erdoğan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde eylem yapmak için toplanan gruba tepki gösteren Zahide Nine'ye de konuşmasında yer verdi.

Taksim Gezi Parkı'nda gözaltına alınanlar için Emniyet'e gelen SDP'li grup, Zahide Özay adlı emekli hemşirenin sert tepkisiyle karşılaşmıştı.

Zahide Nine, "Bu vatanı altın tepside kimse bize vermedi. Her taşında her toprağında kan vardır. Bu memleket herkesin memleketi, artık yeter. Taksim herkesin Taksim'i size ne?" diye tepki göstermişti.

Kayseri'de düzenlenen mitingte konuşan Başbakan Erdoğan, Zahide Nine'nin tek başına eylemcilere olan bu tepkisini "Zahide Nine dik durdu. O Zahide Nine'nin eli öpülür" şeklinde değerlendirdi.

Erdoğan, " Bunlar ne diyor biliyor musunuz? Biz okumuş insanlarız, sanatçıyız, yazarız, sermayedarız, imtiyazlıyız, biz herşeyi biliriz, anlarız diyorlar. Bizim oyumuzla Kayseri'deki Ahmet'in Mehmet'in çobanın oyu bir olmaz diyorlar. Göbeğini kaşıyan adam, koyun, makarnaya kömüre oyunu satan adam diyorlar. Eğer öyleyse sen de makarna, pirinç dağıt yahu. Eğer bununla bu iş halloluyorsa buyurun halledin. On yıllar boyunca bunlar boğaza karşı viskilerini içip Çankaya'da sefa sürdüler. Geri kalan herkesi aşağıladılar. Zahide nine analarını ağlattı gördünüz değil mi? Vandalların önüne geçip, yeter artık dedi. Bu terbiyesizler arkada sana para verecekler dedi. Zahide Nine ben bu devletin emekli memurum dedi. Dik durdu. O Zahide Nine'nin eli öpülür. Bunlar Zahide Nine'ye nasıl bakıyorlarsa bütün millete işte böyle bakıyorlar. İşte o Zahine Nine'ler Nene Hatun'ların varisidir. Biz, sizler, Nene Hatun'ların varisleriyiz. Bunlar, Zahide Nine'ye nasıl bakıyorsa bütün millete de öyle bakıyorlar ama artık Zahine Nine'ler susmuyor, bunlara ağızlarının payını veriyor ama artık millet susmuyor, bunlara gereken cevabı veriyor" dedi.


Erdoğan: Zahide Nine'nin eli öpülür