Er Meydanında Kene Önlemi

EDİRNE - Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapılacağı Sarayiçi, kenelere karşı ilaçlanıyor.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatlardan sonra dünyanın en eski spor organizasyonu olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin, bu yıl 652. kez düzenleneceğini söyledi.

Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından güreş severlerin geleceği organizasyonun hazırlıklarının hızla devam ettiğini belirten Tanrıkulu, özellikle halk sağlığı ve hijyene önem verdiklerini, yerli ve yabancı turistlerin Edirne'den mutlu ayrılmaları için çalıştıklarını ifade etti.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin düzenleneceği Sarayiçi'nde temizlik ve ilaçlama çalışmaları yaptıklarını anlatan Tanrıkulu, "Güreş sahası ve çevresi ormanlık bir alan. Ayrıca alanın hemen yanından Tunca Nehri geçiyor. Bu nedenle o bölgede çok fazla sivrisinek ve haşere bulunuyor. Biz o bölgede yaklaşık 2 aydır larvasit mücadelesi yapıyoruz. Şimdi de uçkun mücadelesine başladık" dedi.

Her yıl yürüttükleri kene mücadelesine bu yıl da devam ettiklerini ifade eden Tanrıkulu, "Sarayiçi'ndeki yeşil alanlarda kene mücadelemizi son sürat devam ettiriyoruz. Güreşlerin yapılacağı er meydanındaki kene tehlikesinin ortadan kaldırılması son derece önemli. Bir hafta sürecek etkinliklerde vatandaşlarımızın Sarayiçi'nde güvenle gezmesini sağlamak için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

Sarayiçi'ndeki festival alanında satılan gıdaları da denetleyeceklerini dile getiren Tanrıkulu, gıda kontrol ekiplerinin tüm şikayetleri değerlendireceğini bildirdi.

Kaynak: AA