Chp'li Günaydın’dan ‘sahte Müftü Eşi’ Değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, 'sahte müftü eşi" olayını değerlendirerek Türkiye’de sosyal medya üzerinden yapılan yanlış bilgilendirmelerin çok tehlikeli olduğunu söyledi.

Chp'li Günaydın’dan ‘sahte Müftü Eşi’ Değerlendirmesi
‘Yerel Yönetimler Aday Adaylığı Eğitimi’nin açılışına katılmak için Eskişehir’e gelen Günaydın, sosyal medyadaki videoda kendisini müftü eşi olarak tanıtıp Başbakan Erdoğan'ı istifaya çağıran CHP eski Burhaniye İlçe Başkanı Faruk Cenal'ın eşi Gül Taşlı Cenal’la ilgili açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada ortaya çıkan münferit olayların üzerine gideceklerini belirten Günaydın, “Bu alanda ortaya çıkan münferit olayların tümünün üzerine gitmek lazım ancak şunu unutmamak lazım bu memlekette bir tane provokatör vardır, o da Başbakandır. Başbakanın bu kadar provokatör olduğunu, bu kadar insanları kamplaştırdığı bir memlekette sade vatandaşın da benzer davranışlar göstermesi maalesef hepimizi üzmektedir ancak bu durum imam-cemaat ilişkisi şeklinde açıklanabilir” dedi.

Günaydın, Balıkesir’deki olayla alakalı, "Genel merkez olarak idari soruşturma açacak mısınız?" sorusuna ise, “Bu Balıkesir örgütümüzün bileceği iştir, ben şu anda bilgi sahibi değilim” yanıtını verdi.

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in, "Tencere tava çalanların yanında oldukları kadar ana muhalefet keşke çözüm sürecinin de yanında olsa" açıklamasına da cevap veren Günaydın, şöyle devam etti:
“Hüseyin Çelik’e şunu söyleyelim. Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında galiz küfürler eden AKP milletvekiline karşı iktidar partisinin tavrı ne olmuştur? İktidar partisinin disiplin kurulu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde utanmadan galiz küfürler eden AKP milletvekilini herhangi bir disiplin soruşturmasına gerek koymadan affetmiş midir, affetmemiş midir? Eğer bunu saptarsak gerisine devam edebiliriz. 'Yüzde 50’yi zor tutuyoruz' diyen iktidarın barıştan ve kardeşlikten söz etmesi olsa olsa takiye sanatının en güncel görüntüsü olabilir.”
Kaynak: İHA