Çaycuma’da Vatandaşlardan Kan Bağışı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Türk Kızılayı tarafından organize edilen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar, kan bağışında bulunarak destek verdiler.

Çaycuma’da Vatandaşlardan Kan Bağışı
Çaycuma İlçesine gelen Türk Kızılayı kan toplama Tırı, Atatürk Anıtı önüne konuşlandı. Çaycuma’da yaşayan vatandaşlar kampanyaya ilgi göstererek kan bağışında bulundular. Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi Doktoru Mehmet Günaydın kan bağışı kampanyası ile ilgili şöyle dedi:
“Kızılayımızın kan bağışları bugün Çaycuma da konuşlandı. Çaycuma’ya Geçen senede gelmiştik. 180 ünite kan bağışında bulunulmuştu. Gösterilen ilgiden dolayı tüm Çaycuma halkına teşekkür ediyoruz. İnşallah yine aynı rakamı sağlayacağız. Kan her zaman bildiğimiz gibi acil değil sürekli ihtiyaçtır. İnsanlarımızı biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çünkü bunun tek kaynağı insandır. Bir gün bizimde ihtiyacımız olabilir. İnşallah bu tip kampanyalar bu konudaki duyarlılıklarımızı daha fazla arttırır. Genel olarak Çaycuma nüfusuna oranla bu konuda duyarlı olan bölgelerimizden birisi ama maalesef yüzde yüz yetiştiremediğimiz için insanlarımızdan. Biraz daha duyarlılık bekliyoruz.”
Kan bağışı kampanyası akşama kadar süreceği belirtildi.
Kaynak: İHA