Berat Kandili Kutlamaları

Kayseri'deki bazı siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve milletvekilleri yarın kutlanacak olan Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, mesajnda, Berat kandilinin kırılan kalpleri onarma, dargınlıkları bitirme, kin, nefret ve intikam duygularını geride bırakma günü olduğunu belirtti.

Böyle günlerin kişinin kendisine ve insanlığa karşı sorumluluklarını hatırlattığını ifade eden Dengiz, şunları kaydetti:

"Ggörevlerimizi ihmal edip etmediğimizi yeniden düşünme, tövbe ederek geçmişi affettirme, dua, azim ve kararlılıkla geleceği yeniden inşa etme imkanı sağlar. Bu özel günlerin her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten geri durmayı öğretir. Hızla akıp giden bir ömür içerisinde böylesine mübarek bir geceye bizleri bir kez daha eriştirip güzel bir fırsat bahşettiği için Cenab-ı Hakk'a ne kadar şükretsek azdır. Bu mübarek gecenin hayırlara vesile olması dileğiyle, tüm İslam aleminin, ülkemizin ve hemşerilerimizin Berat Kandilini kutluyorum."

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da Berat Kandili'ni idrak edecek olmanını mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Berat'ın anlamının günahlardan arınmak, Allah'ın affına nail olmak olduğunu vurgulayan Hiçyılmaz, "Yüce Allah'a sığınarak günahlarımızdan arındığımız, huzur ve berekete eriştiğimiz müstesna gecelerden biridir. Bu geceyi fırsat bilerek, kötülüklerden uzak durmalı, dargınlıklara ve kırgınlıklara son vermeli, yüreklerimizi iyilikle doldurmaya devam etmeliyiz. Berat kandilinin ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise berat gecesine kavuşmanın mutluluğunun tüm İslam aleminde olduğu gibi Türkiye'de dee büyük umutları içinde barındırdığını ifade etti.

Mübarek gecede af ve bağış kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirten Kulkuloğlu, şunları ifade etti:

"İslam coğrafyası ile birlikte ülkemize de barış ve mutluluk getirmesi, yüce Allah'tan en öncelikli dileğimizdir. Çok uzun zamandır İslam coğrafyasında kan akmaktadır. Müslümanların iradeleri dışında geliştirilen gerginlikler ile, barış ikliminin bölgede yaşanamadığı gerçeğinden hareket ederek, mübarek Berat Kandili'nin dünyaya, İslam alemine, ülkemize barış ve refah getirmesi dileklerimle, Berat kandilini kutluyorum."

Kaynak: AA