Başkan Ataç Brüksel Yolcusu

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt.Ahmet Ataç ve Başkan yardımcısı Melih Savaş’ın, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Belediye Başkanları sözleşmesi (Covenant of mayors) toplantısına katılacağı açıklandı.

Başkan Ataç Brüksel Yolcusu
Yapılan açıklamada, Belediye Başkanları imza seremonisinin, AB Sürdürülebilir Enerji haftasına paralel olarak Brüksel’de gerçekleştirileceği belirtildi. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek seremoniye; Avrupa Enstitülerinden başkanların, AB komisyon üyelerinin, Avrupa Parlamentosu üyelerinin ve belediye başkanlarının katılımının beklendiği belirtilen açıklamada “Yerel ve bölgesel yönetimlerin, gönüllü olarak yenilenebilir enerji kullanımı ve etkin enerji tüketiminin artırılmasını desteklemeleri amacıyla, 2008 yılından bu yana, Avrupa’da yürütülen önemli bir eylem. Bununla hedeflenen, söz konusu yönetimlerin taahhütleriyle, Avrupa Birliği’nin “2002 yılına kadar Co2 emisyonunun yüzde 20 azaltılması” hedefine ulaşmak. 2008 yılında AB İklim ve Enerji Paketi’nin kabul edilmesi sonrasında Avrupa Komisyonu tarafından yerel yönetimlerin, sürdürülebilir enerji politikalarını uygulamalarının teşvik edilmesi ve bu uygulamaların desteklenmesi amacıyla oluşturuldu. Enerji tüketiminin ve Co2 emisyonlarının yüzde 80’inin kentsel alanlarda meydana gelmesi sebebiyle yerel yönetimler, iklim değişikliği etkilerinin azaltılmasında meydana gelmesi sebebiyle yerel yönetimler, iklim değişikliği etkilerinin azaltılmasında kritik bir role sahip. Belediye Başkanları Sözleşmesi, benzersiz yapısı ve AB hedeflerinin yerine getirilmesi konusundaki tek yerel ve bölgesel bir hareket olması sebebiyle, Avrupa Enstitülerinde sıra dışı bir idare modeli olarak tasvir edilmektedir.”

ÜNLÜ İSİMLER DE VAR
“Söz konusu toplantıya katılacaklar arasında Avrupa Komisyonu Başkanı José Manuel Barroso, ABD’li eski sinema oyuncusu ve California Valisi Arnold Schwarzenegger de var. Başkan Ataç, Saint- Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Gent Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerini ziyaret ederek görüş alış verişinde bulunacak.”
Kaynak: İHA