Başbakan Erdoğan Kayseri'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu'nun, Trakya'nın tek yürek halinde vandallığa, barbarlığa, yağmacılığa isyan ettiğini söyledi.

Kayseri’de Milli İradeye Saygı mitinginde konuşan Erdoğan, "Sizin isyanınız şiddete başvuran isyancılara karşı. Bugün tüm Türkiye huzurunu gasp etmek isteyenlere, kuklalara, piyonlara karşı isyanını yüksek sesle haykırıyor. Kazlıçeşme’de 1,5 milyona yakın insana aynı soruları sordum. Öyle bir haykırdı ki doğuda Pekin, batıda New York onları duydu. Sizi başını kuma gömenler duymayacaktır. Uluslararası medya, Türkiye’deki bir kısım medya duymayacaktır. Halkın iradesine karşı olanlar sesinizi duymayacaktır. Ben sizden öyle bir cevap bekliyorum ki sesinizi Bağdat, Şam, Beyrut, Kudüs duysun" dedi.

Yakıp yıkanların asıl maksadını en iyi Kayserililer'in bildiğini belirten Erdoğan, "Bize ne diyorlar, ‘Başbakan gençleri dinlemiyor’ diyorlar
Çağırdım, kendilerini Bakanlar Kurulu toplantısından daha fazla dinledim. Peki o dinlediklerim genç de buradakiler genç değil mi? O yakanlarla beraber olanlar siz bu gençliğin sesini nereye koyacaksınız? Onlara bak bunlara sırt dön. Yok öyle 25 kuruşa simit. Bunun yeri sandık. Öyleyse sandığa saygı duy. Biz bir kısım gençlerimize, bunların içinde şiddete başvuranlar var, ama bunların yanında maalesef bu oyuna gelenler var, onları tenzih ediyorum. Fakat buradan sorumluluk gereğimiz olarak hukuk içinde şu mitingleri yapmaktan rahatsız olanlar var.
‘Ne olur Başbakan miting yapmayın, bunu anlatmayın’ diyorlar. Tamam bu mitingleri yapmayacağız da her gün bu yakıp yıkmalarınızı, kamu araçlarına, binalarına saldırmanızı mı dinleyeceğiz. Size milletin sesiniz duyurmak için bu miting meydanları en meşru yerlerdir bunu göstermek istiyoruz. Kırıp dökmeyin, yakıp yıkmayın yazıktır, bunlar milletin malıdır. Şu ana kadar 200 trilyonu aşkın zarar var. Bu milletin kasasından çıkıyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA