Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel Açıklaması

MUŞ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, "Siyaseten arzuladığı sonucu alamayanlar, şimdi bunu bir halk ayaklanmasına dönüştürerek, yine antidemokratik bir yöntemle ülkedeki demokrasiye gölge düşürme girişimde bulundular, ama bundan sonuç alamadılar" dedi.

Çözüm süreci kapsamında Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve 29 milletvekili ile Muş'a gelen Türel, kent merkezi ile bazı ilçelerde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Türel ve beraberindeki heyet, esnaf ziyaret yapıp vatandaşların çözüm süreciyle ilgili fikir ve önerilerini dinledi. Daha sonra Muş Alpaslan Üniversitesi'ne geçen Türel ve beraberindekiler, Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç'ı ziyaret etti.

Çözüm süreci sayesinde 6 aydır terör eylemlerinin durduğuna dikkati çeken Türel, ortaya çıkan tablonun doğru yolda olduklarını gösterdiğini belirtti.

Atılan bu adımların, akan kanın durmasıyla taçlanacağını ifade eden Türel, "Bu ülkenin kalkınmasını istemeyen çevreler bazı sabote girişimlerinde bulunabilir. Ama biz milletimizin ferasetiyle, sağduyusuyla bunların hepsini aşacağımıza inanıyoruz. Gezi Parkı ile ilgili bir nevi post modern darbe girişimine maruz kalmış görünüyoruz. Oradaki mesele ne sökülecek birkaç tane ağaç ne yapılacak bir Topçu Kışlası ne de AKM'nin yıkılması. Meselenin tamamen bu ülkeyi karıştırmaya yönelik dış güçlerin bir provokatif organizasyonu olduğu net bir şekilde anlaşıldı" dedi.

-''Siber saldırı ile karşı karşıya kalındı''

Türel, Türkiye'nin bu süreçte bir siber bir saldırı ile karşı karşıya kaldığını ve sosyal medyada yalan haberler üretildiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu haberleri görünce hayretler içerisinde kalıp, dehşete düşüyorsunuz. '38 adam TOMA'ların altında ezildi' diye haber yapıldı, twitler atıldı. Filistin'deki bir yaralı çocuğun resmi Taksim'deymiş gibi gösterildi. Çanakkale'de yaşanan bir trafik kazasında yaralanan çocuğun resmi sanki Taksim'de gerçekleşmiş gibi anlatıldı. Bunların hepsi bir siber saldırı. Bunun neticesinde tabi siyaseten arzuladığı sonucu alamayanlar, şimdi bunu bir halk ayaklanmasına dönüştürerek, yine antidemokratik bir yöntemle ülkedeki demokrasiye gölge düşürme girişimde bulundular ama bundan sonuç alamadılar."

Türel, rektörlük çıkışında şehit babası Mehmet Şirin Yavuz ile bir süre sohbet etti.

-Şehit ailesine ziyaret

Türel, daha sonra beraberindeki heyetle şehit Üsteğmen İzzettin Polat'ın ailesini ziyaret ederek, ağabey Metin Polat ile bir süre görüştü.

AK Parti Gurup Başkanvekili Ahmet Aydın, Polat ile bir süre Kürtçe sohbet ederek, "Allah'ın işimizi rastgetirmesi için bize güzel dualar et. Bu akan kan dursun, Allah şeytanlara fırsat vermesin. Bundan sonra İnşallah şehit haberleri gelmeyecek. Terörün amacı hedefi belli değil. Şehit olanların anne babası Kürt, kim kimi niçin vuruyor, ne amacı, ne hedefi belli değil. Boşu boşuna bu kardeşliğe kurşun sıkılmış. Sizlerin dua ve desteğiyle artık bu acılara son vereceğiz ve son vermek zorundayız. Türkiye İnşallah, bu barış ve huzur ortamı olan çözüm sürecini nihayete erdirecek. Gelinen noktada hükümetimizin insiyatifi ile çok iyi bir şekilde yürütüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA