Ak Parti’den Milli İradeye Saygı Mitingine Davet

AK Parti Erzurum İl Teşkilatı’nca düzenlenen basın toplantısıyla Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı “Milli İradeye Saygı Mitingine” davette bulunuldu.

Ak Parti’den Milli İradeye Saygı Mitingine Davet
İl Partisi Binasında düzenlenen toplantıya Milletvekilleri Adnan Yılmaz, Muhyettin Aksak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Başkanı Murat Kılıç, katıldı.

İl Başkanı Murat Kılıç, “Şimdiye kadar Erzurum’da çok miting düzenlendi.

Bizde AK Parti olarak çok miting düzenledik. Ama bu tarihimizin en önemli mitinglerinden birisi olacak. Çünkü milli iradeye ilk defa bu adar açıdan darbe girişimi var. Biz bunu bir sokak darbesi olarak görmekteyiz. Uluslar arası uzantıları olan ve içeride ortakları olan marjinal terör örgütlerinde içerisinde olduğu çok önemli bir darbe girişimidir. Sayın Başbakanımızın Ankara, İstanbul, Kayseri ve Samsun’dan sonra Erzurum’da da Milli İradeye Saygı Mitingi ile bütün vatandaşlarımız milli iradeye olan desteğini göstermesi gereken saygıyı burada bir kez daha ortaya koyacak ve ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara tepkileriyle gereken cevapları vermiş olacak. Erzurumlu hemşerilerimizi Milli İradeye Saygı Mitingine davet ediyor ve bekliyoruz.” dedi.

Milletvekili Adnan Yılmaz ise, “Yoğun bir şekilde mesaj ile vatandaşlarımıza telefon irtibatı ile veya teşkilatımızda öyle gecesini gündüzüne katarak çalışmalarını sürdürmekte. Bizde vekiller olarak Ankara’da Milletvekillerini ve Başbakanımızı arayarak aynı zamanda çevremizde bulunan vatandaşlarımızın bu mitinge katılması için özen gösteriyoruz. Ağrı ve Van illerimizde şu anda 40 milletvekilimiz toplantı halindeler. Ve onlarda Pazar günü yapacağımız mitingimize katılacaklar. Öyle tahmin ediyorum ki 50’nin üzerinde Milletvekili arkadaşımızda Erzurum’a gelecek çünkü AK Parti için Erzurum çok önemli bir şehir. Sayın Başbakanımız Perşembe günü İçel’de, Cuma günü Kayseri’de, Cumartesi günü ise Samsun’da olacak ve ardından da Erzurum’da olacak. Samsun’dan sonra Erzurum’a gelmesi büyük anlam taşıyor. Bilindiği üzere Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasının ve ardından Erzurum Kongresini yapması nedeniyle bu mitingde bir kongre havasında geçecek.” diye konuştu.

Milletvekili Muhyettin Aksak’ta, “Başbakanımızın hepimizin bildiği üzere 11 yıllık iktidar döneminde Erzurum’u çok önemsedi ve önemsiyor. Erzurum halkı her zaman olduğu gibi bu günde AKP sahip çıkacaktır. Milli İradeye Saygı Mitingimizi vatandaşlarımıza duyurmak konusunda ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Bu miting diğer mitinglere göre bambaşka bir anlam taşımakta ülkemiz içerisinde yakıp yıkanlar, kamu düzenini bozmaya çalışanlar, esnafımıza tüccarlarımıza zarar verenler, polisimize emniyet güçlerimize hakaret edenler var. Ama bunların haricinde bağlantılarının dışarıdan olduğunu hiçbir zaman unutmamak lazım. Bizim ülkemizin 10 yıllık iktidar döneminde ne kadar ileriye gittiğini ne kadar kalkındığını dünyada nasıl bir söz sahibi olduğunu hep beraber takip ediyoruz. bunun önüne geçmek, bunu engellemek içeride marjinal örgütleri ön plana çıkararak bu tür bir takım faaliyetler yürütülmekte bu nedenle düzenleyeceğimiz Milli İradeye Saygı Mitingleriyle halkımızın destekleriyle bunları aşacağız.” şeklinde konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’de, “Milli İradeye Saygı Mitingi basit bir miting değil çok farklı çok özel bir miting. Aslında bu sadece AK Parti’nin meselesi değil burada Milli İradeye Saygı diyoruz hangi partiye mensup olursa olsun demokrat olan demokrasiye inanan herkesin bu mitinge destek vermesi bu mitingde bulunması gerekir. Her yönetim sandıkla seçilir ve sandıkla gider başka bir yola başvurmak saygısızlıktır. Erzurum her zaman bu tarz olaylarda önemli bir rol oynamıştır. Her vatan olayında gözlerin çevrildiği il Erzurum’dur. Bununda çok önemli bir vatan olayı olduğunu düşünüyorum birde şunun çok iyi bilinmesi lazım biz toplum olarak durmaya değil yürümeye ve çalışmaya ülkemizi şehirlerimizi en iyi noktaya getirmek için varız.” dedi.

Kaynak: İHA