Tdbb, Mardin'de Toplandı

MARDİN - Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Duran insanlar, artık duruyorlar keşke böyle bir şeyle başlasalardı, daha anlamlı olurdu" dedi.

Karaosmanoğlu, Mardin Hilton Garden İnn Otelinde düzenlenen "TDBB Üye Belediye Başkanları Buluşması ve Değerlendirme Toplantısı"nda, Büyükşehir Belediyeciliği hakkında bilgi verdi.

Karaosmanoğlu, toplantını ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mardin'in büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşmasının kent için bir milat olacağını ve yerel hizmetlerin kalitesini artıracağını söyledi.

Taksim Gezi Parkı olaylarına değinen Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:

"Fitne yapılmasın, fesat yapılmasın, toplum düzenini bozucu hareket yapılmadığı zaman vatandaşın konuşması, gösteri hakkını kullanması doğal bir şey. Bazılarına zarar vermeden gösteri hakkını kullansın. Ben de saygı duyuyorum. Duran insanlar, artık duruyorlar keşke böyle bir şeyle başlasalardı. Daha anlamlı olurdu. Oralara gidip dinleyelim onları. Belki de çözüm bulacağız. Ama saldırırlarsa, dinleyemem ki. Benim dükkanımı kırıyorsun, saldırıyorsun. Ben seni nasıl dinlerim? Dinlemek çok zor olur. Kavgayla dinleme olmaz. Fikirlerle ve düşüncelerle birbirimizi tanıyacağız. Düşüncelere açık olacağız."

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ise Mardin'in farklı bir modeli olduğunu, bu modelin dünyaya örnek olması gerektiğini belirtti.

Ayanoğlu, şöyle dedi:

"Birliğin temel amacı özellikle yurt dışındaki belediyelerle ortak yürütülen kardeşlik hukuku çerçevesinde ilişkilerin düzenlenmesidir. Bizim de yurt dışında kardeş belediyelerimiz var. Türkiye'deki belediyeler yurt dışındaki belediyelerle yürütmüş olduğumuz ilişkilerin bir değerlendirmesi olarak yapıldı bu toplantımız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi modeli çok başarılı bir model olduğu için biz bunu tercih ediyoruz."

Kaynak: AA