Mavi Sistem’de Devam Ediyor

Safranbolu Belediyesi’nin düzenlediği ve ev sahipliğini yaptığı Mavi Sistem Çalıştayı devam ediyor.

Mavi Sistem’de Devam Ediyor
Safranbolu Belediyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Suttgart University Of Applied Sciences işbirliği ile gerçekleştirilen tarihi evlerin ıslak zeminlerini iyileştirmeye yönelik çağdaş çözüm içerikli Mavi Sistem Çalıştayı dün akşam Cinci Handa Doç. Dr. Hale Turgay Gezer’in “Sürdürülebilirlik Açışından Safranbolu Evleri” adlı sunumu ile devam etti. Sunumuna Çalıştayın ilk gününden bu güne kadar kusursuz devam etmesini sağlayan ve mükemmel ev sahipliğinden dolayı Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ve ekibine teşekkür eden Gezer, “Çalıştayda bir sunum yapmak üzere görevlendirildiğimde, Safranbolu üzerine ne konuşabilirim diye düşündüğümde, yapılmış çalışmaların üzerine acaba farklı ne koyabilirim endişesine kapıldım. Ne olabiliri araştırdım ve güncel olan mimari yaklaşımlarla eskinin değerlerini buluşturmak istedim. Bu buluşturmada iki kavram birbirleri ile ne kadar ölçüşebilecek onu araştırdım” dedi.

Açılış konuşmasının ardından slayt eşliğinde sunumuna geçen Doç. Dr. Hale Turgay Gezer, sürdürülebilirlik kavramı nedir, sürdürülebilir mimarlık ilkeleri nelerdir gibi konular üzerinden Safranbolu evlerinin korunabilmesi hakkındaki bilgi ve düşüncelerini dile getirdi.

Yaklaşık bir saat süren sunuma Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Yüksek Mimar İbrahim Canbulat, Suttgart University Of Applied Sciences Dekanı Prof. Dr. Klaus Peter Goebel de katıldı.

Kaynak: İHA