Mavi Kapaklar 'Umut' Oldu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Çağlayan İlköğretim Okulu Sosyal Yardımlaşma Kulübü tarafından 2012 Kasım ayında hayata geçirilen "Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım" projesi kapsamında toplanan mavi kapaklar ile kamu kurum kuruluş ve vatandaşların destekleriyle temin edilen 45 tanesi manuel, 4 tanesi akülü olmak üzere 49 adet engelli aracı, ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Mavi Kapaklar 'Umut' Oldu
Okul bahçesinde düzenlenen törende Manavgat Kaymakam Vekili Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MATAB ve Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Kocaacar, Çağlayan ilköğretim Okulu Müdür Vekili Abdullah Özen, okul müdürleri Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Münteha Öz ve vatandaşlar hazır bulundu.

Manavgat Kaymakam Vekili Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, “Bu tür sosyal sorumluluk projeleri çok önemlidir. Engelli vatandaşlarımızın toplumun her alanında yer alması için onları kucaklamalı ve onlar için bu tür sosyal sorumluluk projelerine önem vererek desteklemeliyiz. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza, belediye başkanlarımıza, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Tekerlekli sandalyelerin engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor güle güle kullanın diyorum” diye konuştu.

Toplumda herkesin potansiyel engelli olduğuna dikkat çeken Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, “Manavgat'ın büyümesinin yanı sıra sosyal duruşu da bizi mutlu ediyor. Manavgat halkı sivil toplum örgütlerimiz ve okullarımız bu sürece son derece duyarlı. Engellilerimize sahip çıkmanın en güzel örneklerinden biri. Bizlerin de yarın sabah aynı koşullarda olmayacağımızın hiç bir garantisi yok. Manavgat Belediyesi de bu duyarlılığın yanında olmaya gayret etti. Biz de kendi bünyemizde 50'yi aşkın akülü araç verdik. Kampanyaya katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MATAB ve Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut ise, “Biz de elimizden geldiği adar diğer kampanyalara destek olmaya çalıştık. Desteğimizde devam edecek.Bu kampanyada kullanıcılara hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Çağlayan İlköğretim Okulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü'nün organize ettiği Mavi Kapak kampanyası kapsamında daha önce teslim edilen 22 manuel 1 akülü sandalyeyi daha önce ihtiyaç sahiplerine teslim ettiklerini belirten Proje Koordinatörü Erdoğan Akyer, “Bugün çok mutluyuz. Öğrencilerimiz projeye katkılarından dolayı mutluyuz Öğretmen arkadaşlarımın katkılarından dolayı mutluyum. Velilerimiz katkılarından dolayı mutluyuz. Sponsorlarımızın katkılarından dolayı mutluyuz. Bu gün 45 tane tekerlekli sandalye ve 4 adet akülü sandalye dağıtıyoruz. 49 engelli arkadaşımızın hayatlarını kolaylaştıracak sandalyeler ile el ayak olmaya çalıştık. Bundan dolayı mutluyuz. Bugün kapaklar ayak oldu. Küçücük kapakların nelere dönüştüğünü görüyoruz. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA