Gezi Park Eylemcilerine Polis Müdahalesi

Taksim'deki Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla İçel'de bugünde protesto gösterisi düzenlendi.

Akşam saatlerde Forum İçel Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelen eylemciler yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüşlerine izin verilmeyen eylemciler polisin kurduğu barikatı zorla aşmaya çalışmasının ardından polis tazyikli su ile müdahale etti. Müdahalenin ardından polise taş ve şişe adam eylemciler, alışveriş merkezinin içine kaçtı.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen gruplar protesto amaçlı Forum İçel Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Bir çoğunun elinde Türk bayrağı bulunan göstericiler, sloganlar atıp, marşlar söyledikten sonra yürüyüş yapmak istedi. Bu yürüyüşe polis ekipleri izin vermedi. Çevik kuvvet polisleri eylemcilerin önünde barikat kurarken, önce hiçbir müdahalede bulunmadı. Emniyet amirleri ile eylemcilerin arasında uzun süren konuşmanın ardından sonuç alınmayınca eylemciler polis barikatını zorla aşmaya çalıştı. Bunun üzerine polis ekipleri eylemcilere tazyikli su ile müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından eylemciler polislere taş, şişe ve sopa atarak alışveriş merkezinin içine kaçtılar. Bir süre sonra yeniden alışveriş merkezi önünde toplanan eylemciler, burada bir süre slogan attıktan sonra yine yürümeye kalktılar. Polis ekipleri bu yürüyüşe de izin vermezken, tazyikli su ile eylemciler geri püskürttü.

Eylemciler polise şişe atmaya devam ederken, olaylar halen sürüyor. Eylemcilere akşam saatlerinde CHP İçel milletvekilleri Aytuğ Atıcı ile Vahap Seçer de destek verdi

Kaynak: İHA