Bitlis’te İçme Suyu Alt Yapı Çalışmaları

Bitlis Belediyesi tarafından yaptırılan ve kent merkezinin içme suyu problemini ortadan kaldıracak olan içme suyu ana isale ve şebeke hattı çalışmaları kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Bitlis’te İçme Suyu Alt Yapı Çalışmaları
Bitlis Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yapımına geçtiğimiz ay başlanan ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) bölgesinde bulunan su depolarının inşaatı hızlı bir şekilde ilerlediği bildirildi.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, “İçme suyu ana kaynağı Duap bölgesi olan, içme suyu ana isale hattı çalışmalarında ilk olarak 5 adet yeni depo yapımı bulunuyor. TOKİ bölgesinde başlatılan çalışmalar kapsamında depoların biri 4 bin metre küp diğeri ise 2 bin 500 metre küpten oluşuyor” dedi.

Başkan Alaydın, içme suyu alt yapı çalışmalarının Bitlis için bir milat olduğunu belirterek, “İçme suyu ana isale hatları kapsamında önceki ay TOKİ bölgesinde yapımına başlanan su depolarında çalışma hızlı şekilde ilerliyor. Proje tamamlandığında Bitlis’te içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkacak ve Bitlis’in önemli bir problemini daha ortadan kaldırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA