Orhan Mahallesi Çardakta Buluştu

İzmit Belediyesi tarafından komşuluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla başlatılan ve Türkiye’ye örnek olan "Çardakta Buluşalım, Gelin Tanış Olalım" projesi yaz aylarının başlaması ile birlikte yeniden hız kazandı.

Orhan Mahallesi Çardakta Buluştu
Çardak buluşmalarının sonuncusu İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve İzmit Belediyesi Yöneticilerinin katılımı ile Orhan Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği buluşmalarda komşuluk ilişkilerinin geliştiğine dikkat çeken İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Bir mahalle inceleme gezisinde ortaya çıkan bu proje, İzmit Belediyesi’nin en önemli sosyal belediyecilik uygulamalarından bir haline geldi. Bu proje ve diğer tüm projeleri halkımızla birlikte üretiyoruz. Bugün burada halkımız bize pek çok düşüncesini anlattı. Pek çok fikir verdi. Hepsi çok değerli. Hepsini önemsiyor, değerlendiriyor ve sonucunda İzmit’in kazandığı projeler ortaya çıkarıyoruz. Biz İzmit’i hep birlikte yönetiyoruz” dedi.

"Çardakta Buluşalım, Gelin Tanış Olalım" projesinin kentin dört bir yanına yayıldığına dikkat çeken Başkan Doğan, "Son yıllarda önemini yitiren komşuluk ilişkilerini projeyle tekrar hayata geçirmeyi amaçladık. İzmit'in farklı noktalarına 700'den fazla çardak yaptık. Hedefimiz 1000 çardak" dedi.

"Çardakta Buluşalım, Gelin Tanış Olalım" projesi kapsamında Orhan Mahallesi’nde gerçekleştirilen buluşmada Bağkule Sitesi, Alan Park Evleri, Bağtepe Sitesi ve Bahçesaray Evleri’ndeki çardakları ziyaret eden Başkan Doğan, projenin başından itibaren İzmit genelinde 700 yeni çardak kurduklarını ifade etti.

Hedeflerinin 1000 yeni çardak olduğunu ifade eden Başkan Doğan, vatandaşlarla bol bol sohbet etti.

Çardak buluşmasına katılan Orhan Mahalle Muhtarı Nazmi Balaban, Bağkule Site Yöneticisi Fazıl Aladağ, Alan Park Evleri Yöneticisi Hatay Bilgin, Bağtepe Site Yöneticisi Hüseyin Özdil, Bahçesaray Site Yöneticisi Hasan Hüseyin Çakar ve vatandaşlar projeden çok memnun olduklarını dile getirdiler. Çardaklar kurulduktan sonra günün büyük bir bölümünü çardakta geçirdiklerini söyleyen Orhan Mahallesi sakinleri mahallelerindeki çalışmalardan dolayı Başkan Doğan’a teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA