İskenderun’da Gezi Parkı Eylemcilerine Polisten Müdahale

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’nda yaşanan olayları protesto eden grup şehir merkezine yürümek isteyince polis müdahale etti.

İskenderun’da Gezi Parkı Eylemcilerine Polisten Müdahale
Eylemcilerin kendilerine biber gazı sıkmaları için polise tezahüratta bulunması ise dikkat çekti.

Atatürk Anıtı’nda toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup, eylemlerin ikinci gününde sadece protesto gösterisi yapacaklarını ve sonra dağılacaklarını söyleyerek polisle pazarlık yaptı. Yaklaşık iki buçuk saat süren eylemde, kalabalık basın açıklaması ve protesto açıklamalarının ardından dağılmaları için uyarıldı. Dağılmaya başlayan grubun bir kısmı şehir merkezinde yürüyüşe geçti. Attıkları maytaplarla gürültü çıkaran ve sürekli olarak polise kendilerine biber gazı sıkmaları için tezahüratta bulunan eylemcilere polis biber gazı ve coplu müdahalede bulundu

Polisin müdahalesi ile ara sokaklara dağılan ve çöp konteynırlarını yollara devirerek, polise taş atan göstericiler ile polis arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Bu arada, dün polis sayısının az olması nedeniyle yetersiz kalan İskenderun emniyetinde bugün yaklaşık 600 polis görev yaptı.
Kaynak: İHA