Diktikleri Giysilerin Mankenliğini Yaptılar

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün bayanlara yönelik açtığı biçki dikiş ve el sanatları kursları sona ererken, düzenlenen yıl sonu sergisinde de bayanlar diktikleri elbiselerin mankenliğini yaptı.

Diktikleri Giysilerin Mankenliğini Yaptılar
Ahmet Akın Kültür Merkezinde düzenlenen törende Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri de büyük ilgi gördü. Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova’nın kursiyerlere belge vermelerinin ardından, kursiyer bayanlar diktikleri elbiselerin mankenliğini yaparlarken, büyük heyecan yaşandı. Defilenin ardından da yılsonu sergisinin açılışı yapıldı. Sergi de yer alan ürünler büyük ilgi gördü. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün bir yıl içinde 71 dalda açtığı 186 kursa toplam 4 bin 296 vatandaşın katıldığı açıklandı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin, yaptığı konuşmada konuklara teşekkür etti. Müdür Bilgin, bir yıl içinde 71 dalda 186 kurs açıldığını ve burslara 2 bin 464 ü bayan olmak üzere toplam 4 bin 296 kişinin katıldığını bildirdi. Müdür Bilgin, istihdama yönelik kurslara ağırlık verdiklerini açıkladı.

Defilede podyuma çıkan kursiyerler de büyük heyecan yaşadı. Kursiyerlerden Burçin Bahadır, “Bu mutlu gönümüzde herkese teşekkür ederim. Çok heyecanlıydım. Bu kadar, diyebileceğim başka bir şey yok. İlk defa çıktım. Herkese teşekkürler. Mankenlik de yaptık. Çok mutluyuz” dedi.

Ebru Öz de” Mankenliğini yaptık diktiklerimizin. Tanıtımını yaptık. Mankenlik yaptık ilk defa. Çok heyecanlıydık hepimiz. Hocamıza teşekkür ediyoruz öncelikle. Çok güzel kıyafetler hazırlamışlar bizim için. Bu kadar söyleyeceğim. Başka bir şey yok” dedi.

Serpil Karababa ise, “2012 Halk Eğitimi Giyim kursuna. İlk defa katıldım. Kendi diktiklerimizi de defilede sergiledim..İlk defa defileye çıktım. Onun heyecanını yaşadım. Çok güzelmiş. Seneye de tekrar devam etmek istiyorum. Aileme ve arkadaşlarıma faydalı olmak için.giyime devam edeceğim. Mankenlik heyecanı yaşadım hayatımda ilk defa. Güzel bir anı oldu bizim için” dedi.

Elif Zincir de, “Kursumuzu başarıyla bitirmenin heyecanını yaşadık. Sergiledik, kursumuzdaki kıyafetleri. Bayanların, üretmek istediklerinde neler yapabileceklerini gözlemledik. Çok güzel bir heyecandı. Çok keyifli dakikalar yaşadık. Kestik biçtik. Diktik ve sergiledik. Güzeldi. Terzilikte çok güzel dengeyi yakaladım. Dengeyi buldum. Bu da çok güzeldi. İnsanın kişisel gelişimini için de yararlı. İlk defa mankenlik heyecanı da yaşadık podyumda. Çok keyifliydi. Çok güzeldi.” dedi.

Halk Eğitimi Müdürü Karanfil Bilgin de, “Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılı kurs sezonu, yaz sezonu hariç bitti.. Biçki dikiş nakışlarla ilgili olarak kursiyerlerimiz diktikleri kıyafetleri defilede kullandılar. Denemiş oldular. Öyle tahmin ediyorum ki hem ucuz, hem de ekonomik olarak giyim tasarımı yaptılar. Önümüzdeki senelerde bu kursların artacağını düşünmekteyiz. Mekan, olarak geniş bir mekana sahip olduğumuz için belediyemize ayrıca teşekkür ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Seneye kurs sayısının artacağı müjdesini şimdiden verebilirim” dedi.

Kaynak: İHA