Büyükşehir'den Öğrencilere Trafik Eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim okulu öğrencilerine Temel Trafik ve İlkyardım Eğitimi veriyor.

Büyükşehir'den Öğrencilere Trafik Eğitimi
Kocaeli’deki tüm okullarda yürütülen teorik ve uygulamalı eğitimlerde şu ana kadar 43 bin 658 ilköğretim okulu öğrencisine ulaşıldı. Eğitimlerdeki hedef ise trafik bilincini küçük yaştan itibaren oluşturmak.
Binlerce insanın ölümüne yol açan Trafik Terörü’nün önüne geçmek için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, bunu sağlamak için ilköğretim okulu öğrencilerine eğitimler veriyor. Öğrencilerin trafik görgü, kültür, bilgi ve becerilerinin artırılması, trafik kurallarına uymanın davranış haline getirilmesi amacıyla eğitimler veriliyor. Teorik ve uygulamalı olarak yürütülen eğitimler Temel Trafik Eğitimi ve İlkyardım Eğitimi olarak veriliyor.

Taşımalı eğitim veren okullar, köy okulları, merkezi okullar ve özel okullara belirlenen plan dahilinde giden uzman trafik eğitmenleri okullardaki eğitimleri özel otobüslerde gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ait özel trafik otobüslerinin koltuklarına binen ilköğretim öğrencileri uzmanlar tarafından önemli bilgiler alıyor. Otobüs koltuklarında eğimi dinleyen öğrenciler interaktif olarak seminere katılabiliyor.

Bu kapsamda Özel Seymen Koleji’nde de trafik eğitimi verildi.

Eğitimlerde dur, bak, dinle, karar ver, geç mantığının önemi, ön koltuğa 11 yaşından küçüklerin oturmasının yasak olduğu, aile bireylerine emniyet kemeri takmaları konusunda uyarmaları gibi birçok konuda bilgiler verildi.

Trafik otobüsünde uzman trafik eğitmenlerinin anlattığı konuları dinleyen öğrenciler merak ettiği konularda sorular sordu.
Kaynak: İHA